Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul expres către Autostrada Transilvania a mai trecut de un obstacol

Drumul Expres Autostrada Transilvania – Tureni (DX A3) a primit aviz favorabil în Consiliul interministerial, la București.

Șoseaua de tip drum expres Autostrada Transilvania – Tureni (DX A3) a primit aviz favorabil în Consiliul interministerial, la București.

“Urmează etapa emiterii hotărârilor de guvern pentru indicatorii economici și expropriere. La rândul lor, acestea stau la baza lansării licitației de achiziție-execuție. Știu, din discuțiile cu proiectantul, că în acest caz, spre deosebire de altele asemănătoare, există un proiect tehnic / de detaliu, aproape de finalizare.

Acesta va fi depus la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, urmând să fie lansată licitația pentru execuție. Datorită acestei particularități, câștigătorul licitației poate trece la execuție imediat după acest moment”, afirmă deputatul Viorel Băltărețu.

Giratoriu lângă parcurile fotovoltaice

“Acest proiect va avea un impact major asupra traficului care acum traversează Baciu și Cluj-Napoca în zona de nord. Prin Tureni vom avea posibilitatea să ne conectăm direct la A3 pe drumul Cluj-Napoca – Turda, dar și să facem conexiunea la Centura Vâlcele – Apahida.

Traficul care acum merge prin Baciu spre Baia Mare și Bistrița nu va mai trece pe aici. Pe de altă parte, vom ajunge mai repede de pe A3 la Cluj-Napoca fără a fi nevoiți să mai mergem cei 17 km până la Gilău. Proiectul era la faza interministerială.

Ulterior se aprobă indicatorii tehnico-economici ai DX A3 și se demarează licitația de execuție. Este vorba despre 5,8 km, plus 6,4 km de bretele, în total 12,2 km de la kilometrul 21 din Tureni, unde se va face și un sens giratoriu în zona parcurilor fotovoltaice”, a explicat primarul Clujului, Emil Boc.

DX A3 va face legătura între A3 (zona Turda) și DN 1 (Tureni) și ulterior până la Dej. DX de la A3 spre Dej va dubla DN 1C. Noul drum va avea câte două benzi pe sens. Șoferii care se vor deplasa dinspre Alba Iulia spre Cluj-Napoca vor putea ocoli Turda și vor ieși de pe A10 pe A3 și apoi DN 1, la Tureni.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Cluj, a avut rezultate financiare în creștere la început de an.

AROBS: afaceri și profit mai mari în "anul războiului"

Articolul următor

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură Oradea, acreditată ARACIS

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share