Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură Oradea, acreditată ARACIS

Unul din cele mai ambițioase visuri ale conducerii Universității din Oradea și a Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură, acreditarea studiilor de licență în domeniul arhitecturii, s-a împlinit.

Printre hotărârile adoptate, la 26 mai 2022, de către Consiliul Agenției Române de Asigurarea a Calității Învățământului Superior (ARACIS) se numără și acreditarea programului pentru studii de licență în domeniul arhitecturii, la Universitatea din Oradea. În anul universitar viitor, la acest program de studii pot fi înscriși 40 de studenți.

„Este o încununarea a eforturilor comune făcute de conducerea Universității din Oradea, de cadrele didactice, studenții și absolvenții programului de studiu Arhitectură. Am fost susținuți și vreau să le mulțumesc pentru asta și colegilor de la Institutul de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» – București. Consider că acreditarea acestui program de studiu este foarte importantă pentru județul Bihor, pentru orașul Oradea și pentru universitatea sa”, a declarat prof. univ. dr. habil. Marcela Prada, decanul Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură.

Totodată, conducerea Universității din Oradea vine în întâmpinarea tinerilor care doresc să devină arhitecți, oferindu-le posibilitatea înscrierii în anul „zero”, la Arhitectură. Acesta fiind, după cum precizează conducerea Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură, un an pregătitor pentru cei care vor să urmeze studiile de licență.

Alte acreditări

În urma vizitelor efectuate de reprezentanții ARACIS, s-a decis menținerea acreditării, la nivel de licență, pentru programele de studii Farmacie și Tehnică dentară, ale Facultății de Medicină a Universității din Oradea. La aceeași facultate, studiile de licență în specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare au trecut, de la „grad de încredere limitată”, la deplina acreditare.

Universitatea din Oradea se bucură și de acreditarea unor alte programe de studii universitare la nivel de masterat. În domeniul Inginerie și Management au fost acreditate: Managementul Calității și Protecția Consumatorului în domeniul Textile Pielărie, Managementul Unităților de Turism și Alimentație Publică, Management și comunicare în inginerie, Inginerie economică și management pentru afaceri. Cele patru programe de studii beneficiază de o capacitate de școlarizare de 200 de studenți anual.

De asemenea, în domeniul Inginerie Energetică, au fost acreditate studiile de master pentru programele de studii Energii regenerabile și Managementul sistemelor de energie, cu o cifră de școlarizare de 75 studenți pe an.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Drumul Expres Autostrada Transilvania – Tureni (DX A3) a primit aviz favorabil în Consiliul interministerial, la București.

Drumul expres către Autostrada Transilvania a mai trecut de un obstacol

Articolul următor
Viitorul arată bine! 🇹🇩🇹🇩 Holisun împreună cu noua generație! În 19 Mai, copiii de clasa a IV-a de la Scoala Internationala Baia Mare ne-au făcut o vizită, din curiozitate asupra a ce se întâmplă într-o companie de soft. Turul a inclus o vizită în toate departamentele companiei, cei mici aflând informații interesante despre proiecte și ce facem noi aici. Curiozitatea le-a fost satisfăcută la vizita departamentului de cercetare, unde Prof. Univ. Dr. Oliviu Matei le-a povestit celor mici, plin de entuziasm, despre sistemele aquaponice (unul din proiectele la care Holisun lucrează în prezent), apoi le-a prezentat puțin istoria calculatoarelor precum și ochelarii inteligenți. În imagine puteți vedea cum cei mici ne-au lăsat o mică amintire a vizitei lor.

Se toarnă asfaltul de uzură pe Drumul Apusenilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share