Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul, Brașovul și Oradea în topul scumpirii locuințelor în trimestrul I 2022

Datele Indexului imobiliar național Kiwi Finance, bazat pe informațiile de tranzacționare reale ale imobilelor, arată că imobilele din Sibiu, Brașov și Oradea au cunoscut cea mai mare scumpire în trimetrul I 2022, comparativ cu ultimele trei luni din 2021.

Dacă la nivel național imobilele s-au scumpit în medie cu 7,3%, în Sibiu creșterea prețului pe metru pătrat a fost de 19,5%, ajungând la 1,271 euro/mp. Urmează Brașovul, cu o creștere a prețului la imobile de 13,5% (1,353 euro/mp) și Oradea – 12,4% (1,228 de euro/mp).

De ce s-au scumpit locuințele

Ionuț Verzea, manager divizie retail Kiwi Finance Oradea crede că la baza scumpirii locuințelor stau mai mulți factori. În primul rând, izbucnirea pandemiei i-a împins pe clienți -și regândească starea locativă, ceea ce a dus efectiv, la o dublare a cererii de locuințe pe termen scurt.

În al doilea rând, creșterea prețului la materialele de construcții, pune această presiune pe cost, care inevitabil, scumpește imobilele noi, segment care reprezintă o parte importantă a locuințelor pe care orădenii le solicită în ultima perioadă.

Cel de-al treilea factor care a influențat creșterea prețurilor la locuințe a fost inflația, care i-a împins pe mulți să cumpere imobile.

Referindu-se strict la Oradea, Ionuț Verzea a găsit și răspunsul scumpirii locuințelor în orașul de pe Crișul repede: „Dacă toți acești factori concurează într-un oraș precum Oradea, care se dezvoltă pe toate laturile, e simplu de găsit răspunsul la întrebarea: De ce prețurile în Oradea au crescut cu o viteză mai ridicată decât media națională”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) a introdus tehnologia multimedia și aparatura de realitate virtuală (VR) în cadrul institiției.

Tehnologia multimedia pătrunde în Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Articolul următor

Rombat lansează bateria Heavy Duty Champion HD-EFB, cu o durată de viață de 3 ori mai mare decât cea a bateriilor clasice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share