Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

One Capital finanțează TeleportHQ cu 2,5 milioane de dolari

Startup-ul IT TeleportHQ Cluj a obținut o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de dolari de la fondul de investiții japonez One Capital.
Paul Brie, cofondator al noii companii care s-a desprins din Evozon

Startup-ul IT TeleportHQ Cluj a obținut o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de dolari de la fondul de investiții japonez One Capital.

Investitorul nipon care a acordat runda de tip seed startup-ului românesc este specializat în investiții în firme de software as a service, business to business, propunându-și să schimbe viitorul muncii. TeleportHQ a fost lansat de antreprenorii români Paul Brie, Gabriel și Claudiu Crețu, în urma unei finanțări  europene de 1 milion de euro, conform Startup Cafe.

Gabriel Crețu este și CEO al Evozon Cluj, companie specializată în programare. Ei au creat TeleportHQ în cadrul firmei Evo Forge. „Evozon este compania care a dat naștere TeleportHQ și a alimentat proiectul până când a reușit să-și întindă aripile și să devină de sine stătătoare”, a scris Paul Brie. TeleportHQ a creat o platformă low code de front-end development, care ajută utilizatorii să dezvolte site-uri fără să facă multă programare.

Companie desprinsă din Evozon

Startup-ul românesc a lansat în 2019 o platformă online de creare de interfețe pentru utilizatori (user interface), proiect în care a investit până atunci aproape 1 milion de euro, cea mai mare parte din fonduri europene. TeleportHQ vine astfel cu o soluție ce își propune să țină pasul cu uriașa cerere de experți în construirea interfețelor de utilizator la nivel mondial.

„Când aveți mai mulți bani – și nu depindeți de banii pe care îi obțineți de la clienți să supraviețuiți până luna viitoare – aceasta generează timp pentru a face cercetare-dezvoltare. Banii pe care i-am primit prin Programul Operațional Competitivitate ne-au permis nouă, unui grup de oameni dintr-o firmă, să nu mai lucrăm ca să mâncăm, ci să dedicăm timp fundamental pe zona de tehnologie”, spunea Brie.

Platforma poate fi folosită de absolut oricine, atât timp cât utilizatorul are cunoștințe minime de HTML și CSS, necesare pentru a înțelege conceptele din spatele comenzilor de editare valabile în platformă, conform TeleportHQ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ABSL GALA AWARDS - 10 years anniversary edition for ABSL Romania

Articolul următor

ErgoWork prezintă seria „Meaning and Fusion of Work”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share