Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Societatea de termoficare a Timișoarei se va putea conecta direct în conducta Transgaz și va face economii la prețul gazului folosit

Confruntată în ultimul sezon cu lipsa combustibilului pentru furnizarea energiei termice a Timișoarei, societatea de specialitate a Primăriei, Colterm, va avea la iarnă un acces mai facil la gazul natural. Aceasta după ce se va putea branșa direct în conducta de transport a societății Transgaz, care trece la mică distanță de CET Sud, unde se află majoritatea cazanelor de încălzire. Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului României, a anunțat că marți se va semna contractul de proiectare pentru prelungirea respectivei conducte până în curtea societății de termoficare, aceasta urmând să închidă inelul sud de alimentare cu gaze naturale.

Proiectarea vine la pachet cu extinderea rețelei și spre partea de vest a județului spre Deta. Totuși, important este că societatea de termoficare va avea acces la gaz în mod direct, ceea ce ar aduce o scădere a prețului de aproximativ zece procente.

”E aproape un an de când am avut o vizită la Transgaz, ei ne-au oferit posibilitatea să închidă inelul sud de alimentare, care trece prin curtea Colterm, iar ei să se lege direct la această conductă. Ideea a fost bine primită de primar atunci, dar de atunci nu s-a mai făcut nimic. Mâine se semnează contractul pentru proiectare, sunt 120 de metri de țeavă pentru ca cei de la Colterm să aibă acces direct. Asta înseamnă economie la preț, în iunie se dă autorizația de construire pentru Deta și Timișoara, pentru Colterm aceasta înseamnă o reducere cu 10% la prețul gazului, ceea ce reduce costurile plătite de termoficare”, a declarat Ghelbere.

O altă veste bună, acum societatea de termoficare are un contract semnat cu Romgaz pentru furnizarea de gaze naturale.

”Există un contract semnat cu Romgaz, vara pentru înmagazinare, iarna pentru furnizare. Gazul este asigurat, iar prețul este de 250 de lei, fiind reglementat de stat,e același pentru toată lumea”, a mai spus Ghelbere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a selectat șase oferte pentru construirea sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș.

Șase oferte pentru tunelul Meseș

Articolul următor

Primăria Timișoara caută proiectant pentru singurul proiect inclus de la început în PNRR, Traseul Revoluției

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share