Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul Reflow: Clujul acceptă tranziția spre economia circulară

Municipiul Cluj-Napoca a finalizat proiectul european Reflow, cu activități de conștientizare a tranziției către economia circulară în sectorul energetic.

Municipiul Cluj-Napoca a finalizat proiectul european Reflow, cu activități de conștientizare a tranziției către economia circulară în sectorul energetic.

Proiectul Reflow, recent încheiat, s-a mai derulat la Paris, Amsterdam, Milano, Berlin, Vejle. Acesta vizează provocările unui viitor verde, inovativ și digitalizat. Rezultatele vor fi continuate prin strategiile municipiului, activitățile actorilor implicați și Misiunii UE pentru 100 de orașe neutre climatic.

Pe durata a trei ani s-au desfășurat activități de înțelegere și transformare a proceselor urbane de tranziție către economia circulară în sectorul energetic. Proiectul finanțat prin programul Orizont 2020 al Comisiei Europene a însemnat un pas pentru definirea unui parcurs de inovare și a unor soluții tehnologice, de business, politice și civice pentru economia circulară în sectorul energetic.

Municipalitatea va monitoriza consumul energetic

Clujul și-a propus dezvoltarea unor instrumente pentru susținerea monitorizării consumului energetic la nivel urban, dezvoltarea unor soluții (tehnice, educaționale, de business, politici publice) pentru tranziția energetică spre circularitate.

Rezultatele proiectului au inclus instalarea unui kit cu o aplicație de monitorizare la sediul Colegiului Tehnic Energetic; o instalație care să integreze tipuri de energie verde; module educaționale pentru învățământul primar, secundar și universitar; elemente de strategii urbane.

Partenerii din cadrul proiectului sunt Primăria Cluj-Napoca, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, ARIES Transilvania. Aceștia au lucrat la soluții legate de consumul de energie urban, crearea tranziției către eficiența energetică a orașului. Clujul a fost ales între 100 de orașe europene inteligente și neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru Parcul Industrial Beiuș

Articolul următor
Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Transilvania (OAR-T) și-a desemnat actualul președinte, Daniela Maier, pentru încă un mandat.

Daniela Maier, aleasă în fruntea arhitecților din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share