Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul BT va intermedia noua emisiune Fidelis

Asocierea dintre societățile clujene Banca Transilvania și BT Capital Partners a fost desemnată să intermedieze emisiunea de titluri de stat listate la bursă.  
Ministrul finanțelor are încredere în finalizarea cu succes a subscrierilor la Fidelis

Asocierea dintre societățile clujene Banca Transilvania și BT Capital Partners a fost desemnată să intermedieze emisiunea de titluri de stat listate la bursă.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente de peste 18 ani pot subscrie, în perioada 6 – 21 iunie, prin intermediul BTCP & BT. Ceilalți intermediari sunt BCR, BRD și Alpha Bank. Titlurile de stat Fidelis denominate în lei și în euro sunt listate la Bursa de Valori București.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 7,2% și respectiv 7,8%. Cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%. Valoarea nominală a unui titlu Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Ministrul finanțelor, sigur de succesul emisiunii

“În contextul economic actual venim în întâmpinarea investitorilor prin oferirea unor dobânzi atractive, prin instrumente de economisire sigure. Avem convingerea că împreună cu partenerii noștri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piața de capital” a spus Adrian Câciu, ministrul finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere nu se percep comisioane de către băncile intermediare.

Veniturile obținute din dobânzi și câștigurile de capital sunt neimpozabile. Deținătorii de titluri de stat Tezaur și Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profesioniștii în workplace, property și facility management se întâlnesc la ROFMEX 2022

Articolul următor

Povestea Oradea Heritage, palatele și clădirile Art Nouveau ale Oradiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share