Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start la megaconducta de apă Cluj – Sălaj

Comuna Vultureni este punctul de unde se va da startul lucrărilor la conducta de aducțiune Cluj - Sălaj, tronsonul care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău.
Conducta dintre Clluj-Napoca și Zalău va avea o lungime de aproape 100 km | Foto: CJ Cluj

Comuna Vultureni este punctul de unde se va da startul lucrărilor la conducta de aducțiune Cluj – Sălaj, tronsonul care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău.

„Am dat start lucrărilor de construire a celei mai lungi aducțiuni de apă potabilă din țară și a uneia dintre cele mai importante investiții din fonduri europene derulate pe teritoriul județului Cluj.

După mobilizarea de șantier și verificarea traseului conductei, constructorul va demara lucrările din zona Șoimeni, comuna Vultureni, înspre localitatea Chinteni”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj. Compania de Apă Someș (CAS), beneficiarul lucrărilor, a emis ordinul de începere a lucrărilor de construire la conducta dintre cele două municipii.

Comuna Vultureni este punctul de unde se va da startul lucrărilor la conducta de aducțiune Cluj-Sălaj, tronsonul care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău.

Traseu de 95 km între reședințele de județ

În valoare de 222 de milioane de lei, contractul este parte a programului de investiții finanțat din fonduri europene. Megaproiectul are o valoare de 355 de milioane de euro, fiind implementat de CAS, societate în cadrul căreia CJ Cluj este acționar majoritar.

Traseul conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău va avea 95 km și va străbate unitățile administrativ-teritoriale Cluj-Napoca, Chinteni, Așchileu. Vultureni, din județul Cluj. Execuția este prevăzută să dureze 27 de luni. Construirea aducțiunii va contribui la creșterea ariei de deservire și la îmbunătățirea calității apei potabile furnizate prin rețelele de distribuție locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Florina Grosu Crosspoint Real Estate

Florina Grosu, Crosspoint: "Studiile arată că aproximativ 45% dintre agajați s-au întors deja la birou"

Articolul următor

Profesioniștii în workplace, property și facility management se întâlnesc la ROFMEX 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share