Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Transilvanica, proiectată în New York, Los Angeles și San Francisco

Un film despre traseul Via Transilvanica a fost proiectat în cele mai importante orașe din SUA. Caravana a fost susținută de organizații de business din SUA.
Echipa Tășuleasa Social, la marcarea traseelor din Bistrița-Năsăud și Hunedoara | Foto: Via Transilvanica

Un film despre traseul Via Transilvanica a fost proiectat în importante orașe din SUA. Caravana a fost susținută de organizații de business din această țară.

La finalul lunii mai, filmul “Oamenii drumului: Terra Banatica” – o producție Tășuleasa Social și Mircea Gherase – a ajuns în San Francisco. “Nu ne rămâne decât să îi mulțumim lui George Roth, consul onorific. S-a ocupat de organizare și a adus oameni valoroși la acest eveniment.

El însuși este un susținător al proiectului. Mulțumim The Romanian American Business Network (RABN) și Romanian United Fund (RUF) pentru că au făcut posibil acest turneu. Nu suntem triști, din contră, e extraordinar ce s-a întâmplat în SUA: o experiență fantastică și necesară”, au relatat inițiatorii caravanei.

La proiecția din Los Angeles a participat și Cosmin Dumitrescu, consulul general al României din acest oraș. Evenimentul a fost sprijinit de Romanian-American Chamber of Commerce, Consulatul General al României și RUF.

Un film despre traseul Via Transilvanica a fost proiectat în cele mai importante orașe din SUA. Caravana a fost susținută de organizații de business din SUA.

Se lansează noul traseu de Bistrița

În țară, organizația va lansa, în 11 iunie, noua variantă de traseu (46 km) din județul Bistrița-Năsăud. Evenimentul va avea loc în parcul cu peri seculari din Bistrița. Porțiunea de traseu va include orașul Bistrița. Aceasta va fi o variantă B: Bistrița Bârgăului – Dorolea – Bistrița – Monariu – Mărișelu – Jeica.

În județul Hunedoara echipa de marcatori este coordonată de Iulian Gabor și Paul Burzo. “Noi am trecut în planul nostru că în 2 iulie vom avea o lansare mare, în care să dăm în folosință tronsonul din Hunedoara (141 km). Săptămânile trecute s-au pus borne. În Hunedoara am întâlnit oameni buni și harnici, așa că, dacă totul merge conform planului, suntem siguri că vom avea un traseu extraordinar și un mare motiv de bucurie”.

Un film despre traseul Via Transilvanica a fost proiectat în cele mai importante orașe din SUA. Caravana a fost susținută de organizații de business din SUA. Un film despre traseul Via Transilvanica a fost proiectat în cele mai importante orașe din SUA. Caravana a fost susținută de organizații de business din SUA.

Ghidul actualizat apare în 11 iunie

Coordonator general este Alin Ușeriu, iar Tiberiu Ușeriu a supervizat montarea bornelor, împreună cu Ștefan Ichim, alături de echipe de voluntari. Ghidul va apărea actualizat în 11 iunie, odată cu noua variantă de drum. Via Transilvanica pornește de la Putna, străbate obcinele Bucovinei, apoi pătrunde în Ținutul de Sus, din care județul Bistrița-Năsăud este primul în cale, continuând cu județul Mureș.

Organizația inițiatoare a traseului, Tășuleasa Social, are campusul în Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud, la kilometrul 161 pe Via Transilvanica. În 2018 s-a lansat primul tronson, foarte bine primit. Acesta a servit ca exemplu pentru celelalte nouă județe implicate. Via Transilvanica, “drumul care unește”, este un proiect național, care va avea 1.400 km și va trece prin 600 de comunități locale.

Un film despre traseul Via Transilvanica a fost proiectat în cele mai importante orașe din SUA. Caravana a fost susținută de organizații de business din SUA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Omul de afaceri Lucian Sevan a achiziționat Pensiunea Pelicanul din Turda.

Complexul hotelier Pelicanul, cumpărat de un constructor clujean

Articolul următor

Licitație pentru construcția noului ambulatoriu de la Spitalul Județean Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share