Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Babeș-Bolyai, universitatea cu cea mai bună securitate cibernetică din România

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a luat primul loc la UNbreakable România, cel mai complex program de educare în securitate cibernetică din țară.
Domeniul securității cibernetice are o popularitate crescândă în țară | Foto: Orange România

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a luat primul loc la UNbreakable România, cel mai complex program de educare în securitate cibernetică din țară.

Universitatea clujeană a urcat pe prima poziție a podiumului la două categorii la UNbreakable. Competiția este organizată de Bit Sentinel și Orange. Au fost 800 de participanți din 40 de județe, 74 de licee, 35 de universități. Ei au trecut trei faze: pregătire, concurs individual, competițe pe echipe.

Reprezentanți din Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Cyberint, Poliția Română, Comandamentul Apărării Cibernetice, Orange, Cegeka, Bit Sentinel, CyberEDU și-au împărtășit experiența din domeniu. 28 de mentori au fost alături de participanți. Primul a fost concursul individual.

Participanți au avut la dispoziție 48 de ore să rezolve 21 de exerciții, de la criptografie, encodare sau hashing, securitatea și exploatarea vulnerabilităților în aplicații web, analiza traficului de rețea, inginerie inversă pentru aplicații executabile, scripturi sau documente.

Universitățile care au înregistrat cel mai bun scor în cadrul concursului individual sunt UBB (5.380 puncte), Universitatea Titu Maiorescu București (4.260), Universitatea Politehnica București (4.230). Liceele cu cel mai bun scor sunt Colegiul Național Gheorghe Lazăr Sibiu (5.380), CN Petru Rareș Piatra-Neamț (4.300), CN Tudor Vianu București (4.190).

„Fiecare ediție a UNbreakable România aduce industriei de securitate cibernetică o nouă generație de specialiști care, în timp, vor deveni elite” – Andrei Avădănei, CEO al Bit Sentinel.

Pe prima poziție și la echipe

La competiția pe echipe, 82 de grupări au avut la dispoziție 48 de ore să rezolve 26 de exerciții. Au înregistrat cel mai bun scor în cadrul competiției pe echipe UBB (7.275 puncte), Universitatea Politehnica București (6.500) și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași (5.925). UNbreakable România a luat naștere în 2020 și a devenit un fenomen care se bucură în prezent de o mare popularitate.

„Ne dorim ca împreună să putem introduce această disciplină ca materie de studiu încă din anii de liceu” – Cristian Pațachia-Sultănoiu, manager în cadrul Orange România

Competiția s-a desfășurat pe platforma tehnică educațională CyberEDU, cu sprijinul Cegeka România, EY România, Zitec. UNbreakable România este un program național organizat pentru liceenii și studenții din țară care se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau vor să își dezvolte cunoștințele din domeniu.

Bit Sentinel activează în domeniul securității cibernetice și oferă servicii complete de securitate informatică. Compania face parte din echipa de organizare a uneia dintre cele mai mari competiții internaționale de securitate cibernetică: DefCamp Capture the Flag.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

T-Systems International deschide un Hub Digital în România

Articolul următor
Un cămin de nefamiliști din Cluj-Napoca a fost transformat de către compania Campeador Bistrița într-un hotel inteligent.

Campeador a activat un hotel fără recepționer la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share