Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campeador a activat un hotel fără recepționer la Cluj

Un cămin de nefamiliști din Cluj-Napoca a fost transformat de către compania Campeador Bistrița într-un hotel inteligent.
Accesul în unitatea turistică se face pe baza unui cod QR | Foto: Campeador

Un cămin de nefamiliști din Cluj-Napoca a fost transformat de către compania Campeador într-un hotel inteligent.

Accesul în unitatea de cazare Campeador Inn, din cartierul Mărăști, se face prin scanarea unui cod QR, fără să mai fie nevoie să interacționezi cu recepționerii. Este primul hotel din România care folosește o astfel de tehnologie, conform Antena 3. Hotelul a fost în trecut o clădire veche și degradată.

Ca să aducă ceva nou pe piață, investitorii au decis să pună accentul pe digitalizare și au implementat un sistem de cazare inteligent. Scopul a fost cel de a facilita accesul în siguranţă pentru oaspeți, reducând contactul dintre oameni.

“Am transformat-o într-o clădire nouă complet sistematizată printr-un sistem digitalizat care ne ajută să primim oaspeți în hotelul nostru fără interacțiune umană cu recepția. Acest sistem este unul complet nou, Este primul hotel de 4* stele din România complet digitalizat.

Am făcut rezervarea și am primit un mesaj pe telefon. Trebuie să apăs pe acest link care mă va duce exact în aplicația în care pot să-mi fac check-in, pick-up key și pay, check-out”, a explicat Iulia Popa, director comercial.

Panouri solare pe acoperiș și senzori de mișcare în camere

Clienții hotelului primesc un cod QR pe telefonul mobil care permite accesul atat în hotel, cât și în cameră. Aplicaţia permite turiştilor să-și facă check-in și check-out. Din aplicație, clienții pot cere să le fie curățată camera și pot să aleagă intervalul în care să nu fie deranjați. Codurile QR au înlocuit meniurile clasice în restaurantul hotelului.

Oaspeții trebuie să le scaneze cu telefonul mobil pentru a-și comanda ceva. Hotelul are 44 de camere și două săli de conferință. “Acum funcționăm cu 44 de camere, primele două niveluri. Avem la parter un restaurant, recepția, niște birouri care sunt închiriate. Urmează ca în luna iunie să deschidem și etajele 3 și 4. Spre finalul anului o să avem și o mică zonă de spa și relaxare”, a precizat directorul hotelului.

Unitatea este dotată cu panouri fotovoltaice pentru a reduce consumul de electricitate, iar în camere există senzori care anunță sistemul să oprească automat curentul în momentul în care nu mai există mișcare. La hotel au fost cazați mai mulți participanți ai conferinței internaționale Aviation-Event 2022.

Campeador vrea să resusciteze Băile Someșeni, în parteneriat cu actualul proprietar, Ioana Gidro Stanca, și cu alți investitori privați. Grupul cu originile în Bistrița-Năsăud, controlat de familia Larionesi, a dezvoltat până acum șapte ansambluri rezidențiale în cinci județe din România și în Viena, cu 1.000 de apartamente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a luat primul loc la UNbreakable România, cel mai complex program de educare în securitate cibernetică din țară.

Babeș-Bolyai, universitatea cu cea mai bună securitate cibernetică din România

Articolul următor

În municipiile din Transilvania sunt dezvoltate proiecte de miliarde de euro pentru transport ecologic și mobilitate alternativă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share