Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leoni, RAAL și Sheriff, cei mai mari angajatori de ucraineni din Bistrița

Județul Bistrița-Năsăud se află pe locul doi pe țară, după capitală, în topul angajărilor de refugiați ucraineni.

Județul Bistrița-Năsăud se află pe locul doi pe țară, după capitală, în topul angajărilor de refugiați ucraineni.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) a precizat că majoritatea sunt femei, conform Bistrițeanul. Unele din refugiatele care încă nu lucrează ar opta pentru postul de menajere. Sute de ucraineni care s-au refugiat în județ și-au găsit loc de muncă.

“În Bistrița-Năsăud au fost înregistrați în baza de date 363 de cetățeni ucraineni cu contract de muncă. Județul nostru se clasează pe locul doi; pe locul trei e Aradul. Cei mai mulți ucraineni lucrează la societățile Leoni, RAAL, Sheriff, Flamingo și Alpina Blazna”, a spus Otilia Berbecar, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud.

“De obicei sunt femei cele care vin să-și caute un loc de muncă. Zilele trecute au fost persoane care doresc să lucreze în domenii precum curățenie. Îi așteptăm la agenție. Prin noi, agenții economici au pus la dispoziție 299 de locuri de muncă pentru ucraineni. Dintre acestea, s-au ocupat 278” a declarat Otilia Râpan, directorul AJOFM.

Primele angajări la Leoni, în martie

Producătorul de componente auto din Bistrița a încadrat, în martie, 44 de femei refugiate în țara noastră în urma războiului din Ucraina, iar fabricile Rombat și Rebat le ofereau locuri de muncă și cazare gratuită. Angajatele de la Leoni au fost cazate la un hotel din Bistrița, multe fiind însoțite de copii.

Producătorul de cabluri din grupul german Leoni, cu 5.172 angajați în 2020, furnizează sisteme de cablaje pentru producători internaționali premium de mașini. Cu 13.000 de salariați în România, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori industriali din țara noastră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ateliere de descoperire antreprenorială pregătite de ADR Nord-Vest

Articolul următor
Agenția clujeană Blitz Imobiliare s-a asociat cu compania de private equity și brokeraj Element X pentru intermediere de proprietăți în Dubai.

Blitz Imobiliare s-a asociat cu Element X pentru vânzări în Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share