Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerro Direkt, la primul zbor din Maramureș

Operatorul Aerro Direkt a efectuat primul său zbor de pe Aeroportul Internațional Maramureș, către Turcia.
Avionul a fost întâmpinat cu un duș rece pe aeroportul de lângă Baia Mare | Foto: AIM

Operatorul Aerro Direkt a executat cea dintâi cursă a sa de pe Aeroportul Internațional Maramureș, către Turcia.

“Ne bucurăm pentru debutul zborului de pe AIM spre Antalya și îi dorim companiei aeriene cât mai multe zboruri frumoase de pe acest aeroport. Iar pasagerilor, un concediu relaxant și călduros”, conform conducerii AIM.

Aerro Direkt este înregistrată în Otopeni și a obținut certificatul de operator aerian în România, conform Boarding Pass. “Cel mai probabil are strânsă legătură cu compania cu același nume din Republica Moldova. Primul său avion a fost un Airbus A321, înmatriculat YR-ADI.

A fost asamblat în 2000 și operat ultima dată de către compania Avion Express (Lituania), pentru Thomas Cook (Marea Britanie). Potrivit informațiilor pe care le-am obținut, Airbusul A321 înmatriculat YR-ADI va fi închiriat companiei Air Moldova”.

Pistă modernă, aștept noul terminal

Aeroportul Maramureș va avea un terminal nou de 23 de milioane de euro, fiind proiectat pentru o capacitate de 450 pasageri/oră. Proiectul a fost depus pe finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). “AIM beneficiază deja de o pistă modernizată, de 2,15 km, deschisă în 2019. Suma de 20 milioane de euro destinată acestui proiect a fost alocată de Guvern în 2017 și 2018.

Pista este cu 100 m mai lungă decât cea a Aeroportului Cluj. După redeschidere au fost eliminate restricțiile de aterizare sau de decolare. Pe vechea pistă, construită acum 50 de ani, puteau ateriza doar aeronave de mici dimensiuni”, a declarat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafață desfășurată de 12.209 mp. Termenul de finalizare a obiectivului este de doi ani. Proiectul se ridică la 138 de milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Operațiunile vizează tronsonul încadrat în categoria drumurilor asfaltate, în zona pârtiei Buscat.

Drumul spre stațiunile Băișoara și Buscat a intrat în proces de reparație

Articolul următor
Prefectul Maramureșului, Rudolf Stauder, va coordona dezvoltarea zonelor montane din județele aflate în nordul țării noastre. - CMGMN

Rudolf Stauder, șef al zonelor montane din nordul României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share