Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul spre stațiunile Băișoara și Buscat a intrat în proces de reparație

Operațiunile vizează tronsonul încadrat în categoria drumurilor asfaltate, în zona pârtiei Buscat.
Șoseaua către Băișoara este foarte circulată, atât iarna, cât și vara | Foto: CJ Cluj

Au debutat lucrările ce vizează refacerea infrastructurii rutiere afectate de fenomene hidrometeorologice pe Drumul Județean 107R.

Operațiunile vizează tronsonul încadrat în categoria drumurilor asfaltate, în zona pârtiei Buscat. Alt tronson este cel care face parte din categoria drumurilor de piatră, din zona pârtiei Buscat până la unitatea militară de pe Muntele Mare.

„DJ 107R Muntele Băişorii (Staţiunea Băişoara) – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat), până la unitatea militară, este unul strategic. Sezonul rece este foarte solicitat de iubitorii sporturilor de iarnă. Aceasta datorită atracțiilor din zona stațiunii Băişoara şi a pârtiei de schi de la Buscat. Și în sezonul cald afluența turiștilor este una considerabilă”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Operațiunile vizează tronsonul încadrat în categoria drumurilor asfaltate, în zona pârtiei Buscat

Banii, din fonduri pentru situații de urgență

În această fază se execută ziduri de sprijin și lucrări de profilare a șanțurilor în vederea turnării betonului pe sectorul asfaltat. Au loc și operațiuni de reprofilare a platformei drumului în vederea balastării și realizarea de podețe pe sectorul de piatră.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de trei luni, iar valoarea totală a acestora este de 3,09 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Banii provin din fondurile guvernamentale destinate situațiilor de urgență.

Total
15
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
HTEC Group, companie de servicii de tehnologie, consultanță și software, va crea până la 1.000 de noi joburi la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, București.

O companie din Silicon Valley va face sute de angajări la Cluj-Napoca și la Timișoara

Articolul următor
Operatorul Aerro Direkt a efectuat primul său zbor de pe Aeroportul Internațional Maramureș, către Turcia.

Aerro Direkt, la primul zbor din Maramureș

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
15
Share