Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apă Someș scumpește prețurile la apă potabilă și canalizare în trei județe

Compania de Apă Someș (CAS) și-a anunțat intenția de a mări, din 1 iulie, prețurile la apă și canalizare în județele Cluj, Sălaj și Mureș.
Investițiile realizate în sistemele de apă, canalizare și epurare vor aduce și tarife mai mari

Compania de Apă Someș (CAS) și-a anunțat intenția de a mări prețurile la apă și canalizare în județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Prețul la apă potabilă este propus la 4,81 lei/mc, inclusiv taxa pe valoarea adăugată de 9%, iar tariful la canalizare – epurare, la 5,10 lei/mc, inclusiv TVA de 9%.

“Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor / tarifelor rezidă în nevoia respectării planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa.

De asemenea, există nevoia de a îndeplini condiționalitățile din contractul de finanțare nr. 225, aferent programului Programul Operațional Infrastructura Mare Cluj – Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și CAS”, conform operatorului regional.

Majorări aplicate de la 1 iulie

Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare – epurare, CAS a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Lucrările în cadrul acestui program se derulează în perioada 2020-2023.

Noile prețuri și tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin decizia nr. 90 / 26 mai 2022. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Corteva Agriscience, o companie globală activă în domeniul agriculturii, cotată la bursă, specializată în semințe, produse de protecția plantelor și soluții digitale, lansează noua platformă digitală în România – Granular Link.

Corteva Agriscience a lansat noua sa platformă digitală în România

Articolul următor

Confesiunile lui Mouratoglou, la Cluj. “Mi-am redescoperit entuziasmul”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share