Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Confesiunile lui Mouratoglou, la Cluj. “Mi-am redescoperit entuziasmul”

Patrick Mouratoglou, președintele-fondator al academiei cu același nume de la Nisa, a susținut un masterclass la Cluj și a participat la meciul de retragere a tenismenului Horia Tecău, în cadrul Sports Festival.

Mouratoglou a explicat motivele alegerii sportivei Simona Halep (România) în detrimentul Serenei Williams (SUA). „După ce Serena a decis să ia o pauză, simțeam că am terminat cu antrenoratul. Unul din atuurile mele era faptul că aduceam mult entuziasm în munca mea. Am întrebat-o dacă vrea să meargă la Roland Garros. Mi-a zis că nu știe.

Erau 6 săptămâni până la turneu. I-am spus că o aștept la antrenamente și, dacă nu va veni, voi considera că sunt liber. Simona a venit la academie, s-a stabilit imediat o conexiune excelentă între noi. Am urmărit-o la câteva antrenamente, mi-a plăcut. În a treia zi am luat racheta și am intrat pe teren cu ea. Datorită ei am simțit că iubesc din nou să fac ceea ce făcusem cu pasiune în toți acești ani”.

 

Academie de 70 de milioane de euro

A fondat Academia de Tenis Mouratoglou în 1996 în apropiere de Paris, mutată apoi la Nisa. Investiția se ridică la 70 de milioane de euro. Complexul, unul dintre cele mai mari de acest fel din Europa, se întinde pe 12 ha, grupează 34 de terenuri de tenis și 4 de padel, patru piscine, trei restaurante, centru spa, două săli de fitness. Printre partenerii academiei figurează Asics, Slinger, Dunlop, Zenith, Oracle, Weleda. Aici se antrenează 4.000 de jucători, complexul fiind gestionat de 200 de angajați. Principalele programe sunt tenis și școală, respectiv tabere de pregătire. Un an de pregătire costă 40.000 de euro. Principalii jucătorii care au fost antrenați aici se numără Serena Williams, Stefanos Tsitsipas, Coco Gauff, Simona Halep,  Marcos Baghdatis, Anastasia Pavliucenkova.

Discuții despre lumea sportului

La meciul demonstrativ de la BTarena, cu 7.000 de spectatori, au mai luat parte Simona Halep, Robert Lindstedt, Bethanie Mattek Sands, Andrei Pavel, Marius Copil. Printre protagoniștii evenimentului s-au numărat Ilie Năstase, Emil Boc. Iulia și Olia Mosienko (Ucraina) au susținut un număr de acrobații.

A doua zi a festivalului a mai cuprins discuții cu Diana Pirciu (Academia Națională de Fotbal), Adrian Mutu, Cristiana Pîrv, Jaqueline Cristian în cadrul sesiunilor Sports Talks. Au avut loc sesiuni de inițiere în 20 de sporturi, activități sportive și concerte la scena din zona centrală.

Sports Festival este un proiect realizat cu sprijinul cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean. Acesta este realizat în parteneriat cu Comitetul Olimpic Român și Federația Română de Fotbal.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS) și-a anunțat intenția de a mări, din 1 iulie, prețurile la apă și canalizare în județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Apă Someș scumpește prețurile la apă potabilă și canalizare în trei județe

Articolul următor
Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH), DIH4Society și Digivest au fost selectate pentru finanțare în rețeaua E-DIH.

Patru hub-uri digitale din Transilvania și Banat, selectate pentru finanțare europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share