Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Transilvania intră în aplicația FarOut

Organizația Tășuleasa Social, inițiatoarea Via Transilvanica, a parafat un contract de colaborare cu FarOut, cea mai folosită aplocație pentru trasee de lungă distanță.
Alin Ușeriu a semnat contractul la sediul companiei FarOut, din SUA | Foto: Tășuleasa Social

Organizația Tășuleasa Social, inițiatoarea Via Transilvanica, a parafat un contract de colaborare cu FarOut, cea mai folosită aplicație pentru trasee de lungă distanță.

Președintele organizației, Alin Ușeriu, a fost prezent în Denver, la sediul FarOut, unde s-a întâlnit cu o parte din echipa de conducerea companiei. Cu acest prilej, s-a semnat un contract de colaborare, prin care Via Transilvanica devine unul dintre traseele de lungă distanță din comunitatea FarOut.

“Nu doar că este un moment extraordinar în poziționarea proiectului nostru pe plan internațional, invitând străinii să aibă încredere să meargă pe acest drum și să descopere România. Înseamnă și o ustensilă în plus pentru oricine vrea să facă acest traseu. Suntem convinși că mulți dintre voi vor găsi această aplicație ca fiind extrem de utilă și ușor de folosit.

Vom trece la treabă și vom preda toate informațiile noastre către FarOut. Noroc că Ghidul Drumețului este atât de complex, încât cei de la FarOut nu trebuie să facă misiuni de documentare extra pentru a adăuga Via Transilvanica în aplicație”, a spus Ușeriu.

Guthrook a devenit FarOut

FarOut, inițial Guthook, e cea mai folosită aplicație pentru trasee de lungă distanță. Are o bază de date de 100 de trasee din întreaga lume: de la Appalachian Trail, Pacific Crest Trail, până la drumuri din Cehia sau Spania.

Aplicația este interactivă, oferă ghiduri bine documentate și hărți care funcționează și offline și atunci când telefonul este pe modul avion. Este o unealtă extrem de folositoare pentru un drumeț, mai ales pentru cel venit din altă țară, care are nevoie să se simtă în siguranță.

Traseul prin România, prezentat ca documentar în SUA

Un film despre traseul Via Transilvanica a fost proiectat în importante orașe din SUA. Via Transilvanica pornește de la Putna, străbate obcinele Bucovinei, apoi pătrunde în Ținutul de Sus, din care județul Bistrița-Năsăud este primul în cale, continuând cu județul Mureș.

Tășuleasa Social are campusul în Piatra Fântânele (județul Bistrița-Năsăud), la km 161 pe Via Transilvanica. În 2018 s-a lansat primul tronson, foarte bine primit. Acesta a servit ca exemplu pentru celelalte nouă județe implicate. Via Transilvanica, “drumul care unește”, este un proiect național, care va avea 1.400 km și va trece prin 600 de comunități locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
S-a deschis a doua ediție a evenimentului Auto Show Maramureș (ASM), organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) în parteneriat cu Baia Mare Value Centre (BMVC).

Dealerii auto din Maramureș s-au adunat la Value Centre

Articolul următor

Parc memorial dedicat arhitecților Vágó, inaugurat la Universitatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share