Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Luminița Balazs, despre femeie și frumos

Creatoarea de modă târgumureșeancă Luminița Balazs a început în urmă cu șapte ani o călătorie în domeniul modei, cu bune și cu rele dar încrezătoare în forțele proprii și ale echipei. Rezultatele s-au materializat atât în țară, cât și în străinătate astfel încât piesele create de Luminița Balazs sunt purtate de femei frumoase din diferite colțuri ale lumii. Luminița a plecat din domeniul bugetar pentru a-și urma instinctul ce i-a dictat drumul către podiumurile lumii.

„Afacerea a început în 2015 când m-am hotărât clar și categoric că vreau să lucrez pentru mine, că vreau să fac ceva frumos atât pentru oraș, cât și pentru restul țării și am început această călătorie foarte frumoasă. A însemnat liniște, foarte multă liniște în momentul în care am reușit să plec de la vechiul loc de muncă și să încep acest domeniu. Eu nu am simțit nicio secundă că lucrez, pentru mine a fost pur și simplu o plăcere și pot să spun că azi eu nu lucrez, fac ceea ce îmi place”, își amintește creatoarea de modă.

Luminița Balazs se ghidează după instinct. Frumosul este în fiecare dintre noi, atât că la unele persoane se materializează și în calitatea de a construi ceva material, de a crea un brand în cazul Luminiței.

Printre multele provocări de-a lungul anilor s-a numărat lipsa personalului, dar așa cum ne-a povestit, a reușit de-a lungul timpului să își alcătuiască o echipă minunată cu care lucrează astăzi. „Suntem o echipă tânără, haioasă, dornică de muncă care depunem mult efort pentru ceea ce facem. Aș vrea să știe lumea că nu obții nimic gratuit în viață și că pentru orice lucru ar fi bine să muncești pentru că satisfacțiile sunt cu totul altele. Muncim la aceste modele foarte mult, se muncește pentru colecții, pentru ședințele foto, pentru prezentările de modă. Aș vrea să știe lumea că nu ai nevoie de o sumă foarte mare de bani, te ajută dacă deții această sumă de bani, cât ai nevoie de dorința de a munci și de curajul de a face lucruri, de curaj pentru a merge înainte oricât ar fi de greu, de curajul de a te ridica ori de câte ori este nevoie”, crede aceasta.

„Pandemia a fost despre a te ridica”

Pandemia nu a iertat pe nimeni, însă Luminița, împreună cu echipa, a realizat măști în această perioadă.

„La fel și în perioada pandemiei a fost despre a te ridica, de a lua decizii rapide, de a schimba anumite lucruri, de a te reorganiza și reinventa în această perioadă. A fost foarte greu, dar am reușit împreună cu toată echipa să luăm deciziile bune și să reușim să depășim acești doi ani. Nu s-au văzut pe fața mea, nu s-au văzut în online, dar s-au văzut în nopțile nedormite și în toată oboseala psihică pentru că fizic nu eram eu obosită dar psihic a fost foarte greu”, povestește Luminița.

„Colaborările au venit spre mine”

Perseverentă și muncitoare din cale-afară, pentru Luminița Balazs, colaborările au venit în cascadă, fiind căutată de diferite personalități ale universului fashion pentru participări la evenimente de modă, pentru a crea obiecte vestimentare pentru diferite vedete sau chiar pentru festivaluri internaționale de cultură importante.

„Știam că trebuie să fac treabă și lucrurile vor veni spre mine la momentul potrivit. Așa a și fost…într-o zi eram la birou și a sunat telefonul. În ziua aceea a sunat de două ori telefonul pentru același lucru: o prezentare în Dubai, fiind prima mea prezentare de modă în afară, și pentru proiectul Atipic Beauty. Au trecut șase ani de când sunt în proiectul Atipic Beauty și sunt foarte fericită pentru acest lucru. De la prezentarea de modă din Dubai am mai primit multe alte oferte de a mă prezenta, multe au fost în pandemie, dar le-am refuzat pentru că nu a fost momentul, nu am simțit că sunt ok pentru a merge acolo. Sunt genul de persoană care dacă primesc o invitație, trebuie să mă prezint exemplar. Dacă nu pot să fac acest lucru, refuz elegant acea invitație, cu speranța că vor veni și alte invitații unde voi putea să fiu la înălțime”, subliniază creatoarea de modă.

Colaborare cu postul de televiziune PRO TV

Ultima colaborare care se desfășoară și în prezent este cu Adela Popescu, actriță și persoană publică, moderatoarea emisiunii „Vorbește lumea”, difuzată pe postul de televiziune PRO TV. „Am fost contactată de către Nicoleta Iovan, stilista emisiunii „Vorbește Lumea” și nu numai. Mi-am dorit foarte mult să îmbrac pe cineva de la „Neața cu Răzvan și Dani”, dar uite că s-a ivit să o îmbrac pe Adela Popescu, pe care noi o admirăm foarte mult. Nu visam atât de mult să ajung la PRO TV, dar uite că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla”, spune aceasta.

Am întrebat-o pe Luminița ce crede că o face specială față de alți designeri, iar ea și-a ales cu grijă cuvintele pentru a nu părea că spunea prea multe despre ea. Modestia o caracterizează, de asemenea, însă încrederea de sine este o armă foarte importantă pe care o stăpânește la perfecție până în vârful pantofilor.

„Cred că încrederea în mine. Am o încredere extraordinară pe care am moștenit-o de la tatăl meu. Eu moștenesc multe lucruri de la tatăl meu, inclusiv faptul că vând foarte bine. Fiecare ne naștem cu un talent, eu m-am născut cu talentul acesta. Nu cred că sunt mai specială, cred viziunea fiecăruia dintre noi este diferită, și modul în care reușim să atingem inimile oamenilor face diferența. Oamenii vin întâi spre tine pentru ceea ce ești tu ca om și abia apoi pentru ceea ce lucrezi tu. Dacă se regăsesc în tine ca om, apelează și la tine. După aceea urmează rochiile, ținutele pe care urmează să le creez pentru acei oameni”, consideră creatoarea de modă.

Participare la Cannes 2017

În anul 2017, creatoarea de modă a realizat o rochie specială care a fost purtată de Luciana Indre, prezentatoarea postului de televiziune Look TV în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

„A fost o apariție senzațională. Rochia a apărut pe covorul roșu și apoi la petrecerea de după eveniment. A fost foarte apreciată și acum mă uit cu drag la acele poze. De multe ori nu realizez faptul că am participat cu o rochie la Cannes, în străinătate, pentru că noi suntem focusate pe muncă și prea puțin stăm să analizăm lucrurile astea care se întâmplă prin ceea ce facem. Sunt rare momentele în care reușesc să mă opresc din ceea ce fac și când se întâmplă este datorită oamenilor care vin spre mine și mă felicită și atunci mă opresc și spun: da, uite ce am realizat”, recunoaște Luminița Balazs.

Colecția nouă de primăvară-vară 2022

La începutul lunii aprilie, Luminița împreună cu echipa vor lansa noua colecție de primăvară-vară, care debordează de culoare și feminitate.

„Colecția nouă va fi lansată la începutul lunii viitoare. De obicei, colecțiile conțin între 22 și 26 de piese, fie rochii, fie costume. Noi nu urmăm neapărat stilul anului respectiv sau culorile despre care vorbește toată lumea cât ne dorim foarte mult să ne punem amprenta pe colecția respectivă. Deja apar pe online poze din colecția nouă pentru că nu pot să mă abțin și să nu postez fragmente din colecție. Este o colecție superbă, viu colorată, cu rochii elegante așa cum suntem noi obișnuite. Este o colecție despre femeie, despre fiecare femeie…despre mine, despre tine, despre fiecare femeie din jurul nostru, este plină de feminitate, eleganță. Eu sunt fascinată de femeile elegante care sunt îngrijite, care se îmbracă frumos, care pot îmbrăca o rochie elegantă chiar și în mijlocul zilei. Chiar discutam cu fetele în atelier că eu nu cred în rochiile acestea de duminică, cred că femeia este frumoasă în rochie la orice oră a zilei și în orice zi a săptămânii. Femeia mă inspiră”, subliniază creatoarea de modă.

Prin muncă se ating obiectivele

Pentru Luminița Balazs este important ca oamenii să cunoască toată munca din spatele fotografiilor cu rochii superbe. Ea încurajează tinerii să muncească și să învețe, pentru a duce la bun sfârșit obiectivele la care tind. Frivolitatea nu este un aspect care se regăsește în caracterul femeii puternice care calcă cu prețiozitate pe vârful degetelor parcă plutind printre metri de mătase și voal.

„Ar trebui să știe lumea că pe online se prezintă doar partea frumoasă a lucrurilor și aș vrea ca asta să ajungă la tinerii din ziua de astăzi pentru că este o nebunie cu online-ul. Am și eu un băiat de aproape 15 ani, deci știu despre ce vorbesc. Tinerii privesc lucrurile foarte ușor și se raportează doar la ceea ce este online și de multe ori uită că în spatele la tot ceea ce se vede există o muncă, niște piedici, situații pe care le întâmpinăm și peste care trebuie să trecem. Important este să nu ne dăm bătuți ușor, dacă am căzut de șapte ori, să ne ridicăm încă o dată, dacă suntem obosiți, să ne odihnim, dar să nu ne dăm bătuți niciodată și să fim conștienți că prin școală și prin muncă realizezi toate lucrurile în viață”, conchide aceasta.

Mălina MORARU

(Publicat în ediția print TB 108, martie/aprilie 2022)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania clujeană de construcții KESZ România a câștigat, împreună cu SDC Proiect Cluj, contractul pentru Centrul Balneoclimateric Multifuncțional (CBM).

KESZ ridică un centru balneo de 9 milioane euro la Covasna. Cum va arăta complexul

Articolul următor
Peste 110.000 de oameni au fost consemnați la Sports Festival, între 9-12 iunie, la Cluj-Napoca.

110.000 de participanți la Sports Festival

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share