Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

110.000 de participanți la Sports Festival

Peste 110.000 de oameni au fost consemnați la Sports Festival, între 9-12 iunie, la Cluj-Napoca.

Peste 110.000 de oameni au fost consemnați la Sports Festival, între  9-12 iunie, la Cluj-Napoca.

Evenimentul a însemnat două meciuri-show dedicate marilor sportivi Horia Tecău și Adrian Mutu, un masterclass cu Patrick Mouratoglou, Crosul Super Eroilor, Sports Talks, 21 de sporturi încercate gratuit de publicul larg, demonstrații și competiții sportive, concerte și distracție.

La meciul de retragere al lui Tecău au participat 7.000 de spectatori în BTarena. Pe teren au mai intrat Simona Halep, Robert Lindstedt, Bethanie Mattek Sands, Andrei Pavel, Marius Copil. Meciul a fost precedat de masterclass-ul “The art of coaching”, susținut de Mouratoglou. Meciul de retragere al lui Mutu, dintre World Stars și Team Romania, a strâns 20.000 de oameni pe Cluj Arena.

Printre protagoniști s-au numărat, la World Stars, Frey, Vlada Avramov, Fabio Cannavaro, Makelele, Luca Toni, Gilardino, Hasselbaink, Montolivo, Trezeguet, Ujfalussi, Prandelli. La Team Romania au fost prezenți Mutu, Hagi, Stelea, Raț, Stăncioiu, Rădoi, Zicu, Paul Codrea, Marica, Dorin Goian, Giani Kiriță, Marius și Daniel Niculae, Ganea, Săpunaru, Iencsi, Maftei, Dănciulescu, Tamaș.

Bătaie pe un autograf de la Mutu

Lansarea cărții autobiografice a lui Adrian Mutu, “Revenirea din infern”, a avut loc tot în cadrul Sports Festival și a fost un eveniment cu sala plină. 900 de alergători au concurat în cadrul proiectului “Spitale publice din bani privați”. La parada cluburilor sportive au luat parte 2.000 de tineri. Pe scena festivalului a fost sărbătorită cariera celei mai mari voleibaliste din România, Cristina Pîrv.

13.000 de copii și adulți și-au descoperit abilitățile și pasiunea pentru sporturi. Ei au învățat regulile jocului de la antrenori și jucători cu experiență. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a fost reprezentat de președintele Mihai Covaliu, alături de sportivii Laura Ilie, Anca Șipoș, Ana-Maria Popescu. Sports Talks a adus în fața publicului discuții cu sportivi de performanță. Ei au vorbit despre nevoia de mentori, despre ce înseamnă viața de sportiv, despre succes, perseverență și dedicație.

Vorbitorii de la Sport Talks

  • Diana Pirciu – reprezentant Academia Națională de Fotbal
  • Adrian Mutu – fotbalist și antrenor
  • Cristina Pîrv – voleibalistă, multiplă campioană mondială
  • Jaqueline Cristian – jucătoare de tenis (locul 70 WTA)
  • Mihai Silvășan – antrenorul echipei de baschet U-Banca Transilvania
  • Ilie Năstase – tenismen profesionist, fost numărul 1 mondial
  • Emil Boc – primarul municipiului Cluj-Napoca
  • Tiberiu Ușeriu – alergător de anduranță și ultramaratonist
  • Horia Tecău – tenismen profesionist, fost nr. 1 mondial
  • Ana Maria Brânză – cea mai bună spadasină a lumii
  • Mihai Covaliu – președinte COSR
  • Denisa Dragomir – alergătoare, campioană europeană la skyrunning în 2021
  • Mihai Stoica – fizioterapeut
  • Cătălin Oprișan – jurnalist

Ștrandul municipal, transformat în zonă de restaurante

Turnul Sports Festival amenajat lângă scenă, pe platoul BTarena, a fost kilometrul zero al evenimentului și atracția principală outdoor. Concertele au fost susținute de Hazard, Olivia Addams și Antonia. Sâmbătă, a fost organizată vizionarea meciului România – Finlanda, din Nations League. Odată cu Sports Festival a fost inaugurată și noua zonă de food & chill amenajată în fostul ștrand municipal.

Festivalul s-a desfășurat în Parcul Central, părculețul de copii, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, BTarena, Parcul Iuliu Hațieganu și Parcul Rozelor. Sports Festival este cel mai mare eveniment multisport din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Luminița Balazs, despre femeie și frumos

Articolul următor

Centrul medical Andrea K. Gherla, efort personal şi pasiune 100%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share