Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții de 15,5 milioane lei în parcurile din Cartierului Tineretului Oradea

Amenajarea Parcului Tineretului, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 1,5 ha, se apropie de finalizare, în acest moment lucrându-se la realizarea sistemului de irigații și la amenajarea spațiilor verzi. Procentul de realizare în acest moment este de 95%.

Lucrări

Amenajarea a cuprins reţeaua de alei asfaltate în suprafață de 1.365 mp; un loc de joacă în suprafață de 603 mp, 2 terenuri de sport în suprafață totală de 614 mp, prevăzute cu nocturnă, montarea mobilierului urban (bănci de odihnă, coșuri de gunoi), rețea de iluminat public cu corpuri de iluminat LED.

„Ne apropiem de finalizarea unui parc ce găzduiește 132 de noi arbori din specii nobile. Parcul dispune atât de o zonă de relaxare, cât și de una recreativă, fiind prevăzut cu un loc de joacă pentru copii, precum și terenuri de sport multifuncționale, dedicate pasionaților de fotbal și baschet”, a spus primarul Florin Birta.

Proiectul de amenajare a acestui parc, în zona de pădurice situată pe strada George Bacaloglu, a fost votat în cadrul programului de bugetare participativă, fiind finanțat în cadrul acestuia.

Dacă înainte de începerea lucrărilor terenul era unul neamenajat, cu vegetația crescută spontan, investiția care se finalizează acum va schimba în bine imaginea locului, fiind o adevărată oază de relaxare pentru locuitorii din Cartierul Tineretului.

Lucrările de amenajare a parcului au fost adjudecate prin licitație publică firmei Construcții Bihor SA, la valoarea de 1.635.824,11 lei (fără TVA).

Modernizări

În paralel cu aceste lucrări, în zonă se modernizează strada George Bacaloglu, iar alte 9 străzi din cartier se află în procedura de licitație, în vederea modernizării. Acestea sunt: str. Caporal Constantin Mușat, str. Virgil Maxim, str. Denis Diderot, str. Victor Papilian, str. Gabor Bethlen, str. Dejului, str. Emil Cioran, str. Emile Zola, str. E. Lovinescu, str. G. Bacovia și str. I Isaiu.

În total, valoarea investițiilor pe care Primăria Oradea le derulează în cartierul Tineretului se ridică la 15,5 milioane de lei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ediția aceasta a Festivalului Neversea va fi asemănătoare, ca număr de participanți, cu cele antepandemie, când au rămas în comunitate 20 de milioane de euro, spune Eduard Chereji, director de comunicare al Untold Universe.

Chereji, Untold Universe: “Vom pompa 20 de milioane de euro în Constanța”

Articolul următor

Centre de educație ecologică în zonele turistice din județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share