Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranziția Justă: Mureș și Hunedoara, printre județele care vor fi sprijinite pentru investiții

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a pus în consultare publică Programul Operațional Tranziția Justă (POTJ), care a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de investiții definite la nivelul planurilor teritoriale pentru o tranziție justă (PTTJ), elaborate pentru județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Aceste teritorii au fost indentificate în anexa D a Raportului de țară aferent anului 2020 pentru a fi sprijinite din Fondul pentru o Tranziție Justă în perioada 2021 – 2027, au explicat autoritățile.

Cu o alocare totală de 2,53 miliarde de euro, din care 2,13 miliarde euro fonduri europene, programul vine să sprijine dezvoltarea sustenabilă a antreprenoriatului, pentru a se crea noi locuri de muncă durabile și cu un nivel atractiv de salarizare, în județele cele mai afectate de implementarea măsurilor prin care România își va îndeplini angajamentul de tranziție la neutralitatea climatică.

Dincolo de sprijinirea activităților economice productive în vederea creșterii competitivității și capacității economiilor locale, vor fi adoptate măsuri prin care se va asigura accesul populației la programe de calificare / recalificare, precum și la servicii de asistență și măsuri de incluziune activă, prioritare fiind nevoile persoanelor cu pregătire medie sau de bază, pentru care ocuparea locurilor de muncă va fi mai dificilă.

„Este un program prin care vom scoate din stagnare economică mai multe zone defavorizate sau microregiuni mai greu accesibile ale României. În final, sănătatea și calitatea vieții oamenilor din aceste județe se va îmbunătăți semnificativ. Mai mult, impactului socio-economic al tranziției la neutralitatea climatică a teritoriului va fi atenuat”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Programul Operațional Tranziția Justă poate fi consultat aici.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Încasări record ale mall-urilor din România: 660 de milioane de euro în 2021

Articolul următor

Toate drumurile duc la Top Auto Oradea

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
4
Share