Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Amicii Rozelor se întrunesc la Cluj. 46 de soiuri locale, la vizionare în Gheorgheni

Reuniunea bianuală a Asociației Amicii Rozelor din Rozelor (AAR) va avea loc, sâmbătă, la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din Cluj-Napoca.
Stațiunea de cercetare din cartierul Gheorgheni înglobează 300 de soiuri de trandafir | Foto: USAMV

Reuniunea bianuală a Asociației Amicii Rozelor din Rozelor (AAR) va avea loc, sâmbătă, la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din Cluj-Napoca.

“Principalul scop al AAR este promovarea culturii trandafirului. Agenda sa include organizarea de conferințe și demonstrații practice, participarea la evenimente similare din Uniunea Europeană și la congrese ale Societății Mondiale de Roze (WRF).

De două ori pe an, AAR publică revista Rosarium, prin intermediul căreia ajung la cei peste 600 de membri cunoștințe profesionale de interes”, precizează reprezentanții SCH.

Porți deschise și demonstrații Makita

Cu acest prilej, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, în subordinea căreia este SCH, a inițiat un eveniment dedicat iubitorilor de trandafiri.

Acesta poartă numele de ”Parfum de Cluj”, care se va derula, în 18 iunie, la stațiunea de pe str. Horticultorilor, din cartierul Gheorgheni. SCH găzduiește o colecție de 300 de soiuri de trandafiri, inclusiv 46 create de specialiștii USAMV.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire trandafirii aflați în plină perioadă de înflorire, să primească sfaturi privind îngrijirea acestora de la specialiștii stațiunii și să facă fotografii. Aici va fi amenajat și un stand de prezentare a produselor Makita. Intrarea la eveniment este liberă.

Anul acesta, SCH a produs, în premieră, zambile, lalele și narcise destinate vânzării. Soiurile de zambile cultivate sunt City of Harlem, Delft Blue, Woodstock, trei de narcise – Flower Record, Flower Drift, Yellow cheerfulness și trei de lalele – Monte Carlo, Peach blossom, Princeps.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj va beneficia de un împrumut pe 25 de ani de la Banca Europeană de Investiții.

17 oferte pentru proiectarea Science Campus. Câștigătorul ia 3 milioane €

Articolul următor
Compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii Corteva Agriscience a anunțat, în 17 iunie, lansarea programului TalentA.

Corteva Agriscience a anunțat al treilea sezon din programul TalentA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share