Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovenii de la Iceberg vor accelera transformarea digitală din trei regiuni de dezvoltare, cu finanțare din Programul Europa Digitală

Brașovenii de la Iceberg, companie de consultanță în inovare pe piața de profil, este parte a trei din cele șapte Centre de Inovare Digitală / Digital Innovation Hubs (DIH) câștigătoare în cadrul competiției pentru crearea unei Rețele Europene de Centre de Inovare de Digitală. Cele trei centre la care compania va participa vor fi finanțate de Programul Europa Digitală, gestionat de Comisia Europeană și vor fi susținute financiar ulterior și prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF).

Scopul rețelei europene astfel create este de a sprijini IMM-urile precum și administrațiile publice locale din fiecare regiune de dezvoltare să accelereze adoptarea de tehnologii digitale precum inteligența artificială, Big Data, cybersecurity sau AR/VR. În Regiunea Centru, Iceberg va coordona activitatea Futures of Innovation and Technology DIH, centru de inovare digitală ce se va focaliza pe sectoarele smart city, manufacturing și e-health. În Regiunea Nord-Est, compania este membru în Digital Innovation Zone, DIH care va sprijini sectoarele manufacturiere și de sănătate din regiune. În Sud-Est, Iceberg participă la CiTyInnoHub, centru de inovare digitală care va sprijini sectorul turismului și industria IT din regiune.

Toate cele de mai sus fac ca Iceberg Plus să fie al treilea cel mai mare beneficiar de fonduri din Programul Europa Digitală, cu o finanțare apropiata de 1 milion de euro. De asemenea, Iceberg este singura organizație care participă la proiecte în 3 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării.

„Suntem entuziasmați că vom putea continua misiunea de transformare digitală a Regiunii Centru, pe care Iceberg și partenerii săi și-au asumat-o încă din 2017, și ne bucurăm că ne vom putea extinde activitatea în alte două regiuni de dezvoltare. Munca excelentă depusă de echipa noastră în proiectele anterioare ale DIH-ului, precum și în pregătirea aplicației în cadrul Programului Europa Digitală ne-a adus aici și sunt încrezator că vom realiza cu succes obiectivele ambițioase pe care ni le-am propus pentru comunitățile din cele 3 regiuni” a declarat Ionuț Țața, CEO Iceberg.

Aceste rezultate reprezintă concluziile evaluării primului apel pentru finanțare din Programul Europa Digitală. Mai multe informații despre acest apel sunt disponibile pe site-ul Autorității pentru Digitalizarea României.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
mircea geoana nato

NATO creează un fond de investiții de 1 miliard de euro pentru a finanța startup-uri ce dezvoltă tehnologii în domeniul apărării

Articolul următor

Avansează lucrările la centrele medicale de urgență de la Padiș și Stâna de Vale

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share