Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zborurile Cluj – Marea Neagră au fost reluate

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a anunțat reluarea zborurilor directe spre Constanţa, operate de Blue Air.
Blue Air își va reduce numărul de frecvențe către litoral, pe parcursul sezonului | Foto: AIAIC

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a anunțat reluarea zborurilor directe spre Constanţa, operate de Blue Air.

De pe AIAIC au demarat primele curse din acest sezon estival spre Constanța. Zborurile spre litoralul Mării Negre vor fi operate pentru început cu 3 frecvenţe săptămânale (luni, miercuri şi vineri), ulterior cu 2 frecvenţe (luni şi vineri).

“La doar o oră distanță, ruta care conectează Cluj-Napoca de Constanța facilitează călătoriile spre litoralul Mării Negre, atât pentru clujeni, cât și pentru pasagerii din întreaga Transilvanie.

AIAIC şi Blue Air răspund necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe segmentul de trafic turistic și oferă opțiuni atractive de călătorie la prețuri accesibile, către riviera Mării Negre. Aceste zboruri sezoniere directe vor contribui la redescoperirea obiectivelor turistice româneşti, fiind susţinut astfel turismul intern”, consideră conducerea AIAIC.

A plecat Tarom, a venit Blue Air

“Este un moment așteptat de mulți pasageri, pentru că este o destinație tradițională care completează excelent varietatea destinaţiilor de vacanţă disponibile de pe AIAIC. Creșterea traficului turistic este una din prioritățile AIAIC, iar zborurile spre Constanţa aduc o conectivitate rapidă pasagerilor care aleg să susțină turismul autohton, contribuind totodată la dezvoltarea relațiilor turistice și economice naţionale”, a spus David Ciceo, director general al AIAIC.

„Suntem convinşi că zborurile spre Constanţa vor continua să se bucure de aprecierea pasagerilor noștri și a celor din întreaga regiune deservită de aeroportul clujean şi vor contribui, desigur, la recuperarea traficului aerian de dinainte de pandemie”, afirmă Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

Blue Air mai are 5 destinaţii în operare de la Cluj: București Otopeni, Dublin, Heraklion, Rhodos şi Zakynthos şi 7 destinaţii care se vor relua în 2022. Acestea sunt Valencia, Barcelona, Malaga, Madrid, Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Londra Luton.

Înainte de pandemie, curse către litoral erau efectuate de către compania națională Tarom. De pe AIAIC mai efectează zboruri de linie Wizz Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair LOT, la care se adaugă cele charter.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru primul proiect din Bihor finanțat din PNRR

Articolul următor

Șeful Aeroportului Internațional Timișoara caută investitori în Emiratele Arabe Unite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share