Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara are un nou sediu, modern, ridicat de Iulius Town

Direcția Fiscală din cadrul Primăriei Timișoara funcționează de luni într-un nou sediu modern, luminos, primitor. Acesta este situat la Iulius Town, a fost construit la roșu de cei de la Iulius și a fost ulterior donat primăriei, la pachet cu pasajul rutier din aceiași zonă, deasupra căruia și este construită și clădirea.

Vorbim de o clădire care beneficiază de toate funcțiunile moderne, investiția primăriei în amenajări și dotări fiind de 6,5 milioane de lei. S-au realizat lucrări de: compartimentare a spațiilor de birouri, instalații electrice (iluminat, prize și forță, sistem de detecție la incendiu, sistem de antiefracție, supraveghere video și control acces, inclusiv voce/date), instalații sanitare, instalații de încălzire/climatizare/ventilare. Suprafața construită este de 648 mp, suprafața desfășurată fiind de 1.296 mp.
“Mă bucur că astăzi putem deschide această clădire, care poate să exemplifice cum Direcția Fiscală și Primăria Timișoara vor să lucreze cu publicul. Este aerisit, ghișeele sunt deschise, oferind condiții de secol 21 atât pentru cetățeni, cât și pentru funcționari. Acest nou sediu este un exemplu al interacțiunii pe care ne-o dorim, de azi înainte, între administrație și timișoreni“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Începerea activității în acest sediu nou este, totodată, un exemplu de bună practică, locația fiind rezultatul unei colaborări reciproc avantajoase între administrație și mediul de afaceri, din care au de câștigat în primul rând cetățenii orașului.

Este o clădire care vrea să exemplifice cum vor cei de la Direcția Fiscală și Primăria Timișoara să lucreze cu publicul. Este o clădire aerisită, cu foarte mult spațiu, sunt ghișee deschise, iar sus, unde sunt birourile, sunt pereți de sticlă. Oferim condiții specifice secolului XXI, atât pentru funcționari, cât și pentru cetățeni”, a mai declarat Fritz.

Volumul de lucru al DFMT este apreciabil, pentru că Direcția fiscală interacționează anual cu 207.000 de persoane fizice și 25.000 de persoane juridice. Timișoara este, astăzi, orașul cu cei mai mulți utilizatori ai platformei online din domeniul fiscal: 140.748 de persoane, mai mult de jumătate din totalul de 207.000. Este un prag important, pe calea începută în anul 2001, când Timișoara a fost primul oraș din România care introducea sistemul de plată online a taxelor și impozitelor, situându-se în avangarda reformării structurale a administrației publice românești.

Pe 1 mai, în acest an, s-au împlinit 15 ani de existență a DFMT, care a parcurs în acest timp un drum lung de la lucrul pe hârtie și o incipientă bază de date spre o digitalizare completă. În prezent, cetățenii pot depune online toate tipurile de documente și pot primi, tot online, răspunsurile, întregul proces fiind digitalizat.

Digitalizarea și simplificarea procedurilor vor continua în administrația municipală și în anii următori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șeful Aeroportului Internațional Timișoara caută investitori în Emiratele Arabe Unite

Articolul următor

Premieră la Poșta Română: Proiecte de investiții de 200 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share