Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Crama La Salina își lansează obligațiunile pe bursă

Producătorul clujean de vinuri Crama La Salina (CLS) va arunca pe piața bursieră obligațiuni de 2 milioane de euro.
Fondatorii cramei au decis să își finanțeze afacerea prin intermediul pieței de capital | Foto: La Salina

Producătorul clujean de vinuri Crama La Salina (CLS) va arunca pe piața bursieră obligațiuni de 2 milioane de euro.

Obligațiunile CLS vor intra pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București. Ele se vor tranzacționa sub simbolul bursier ISSA26E. CLS este un producător de vin din Turda, care gestionează 42 ha de viță-de-vie aflate pe Dealurile Durgău.

În această lună, CLS a obținut patru premii la competiția The Balkans International Wine, pentru vinuri Pinot Noir (Rose), Neuburger, Chardonnay și Sauvignon Blanc (ultimul va fi prezentat la proiecției filmului “Via Banatica”, în 24 iunie, la Hotelul Radissson Blu Cluj). Competiția a grupat 280 de crame din zona Balcanilor, cu 1.000 de sortimente de vin.

Livrările spre HoReCa, blocate în pandemie

În pandemie, producătorul de vinuri din Turda a decis să își restrângă ponderea în restaurante și hoteluri (HoReCa) și să mizeze pe magazinele proprii din zona Clujului. Cele două magazine se află la Turda și la Cluj-Napoca.
Claudiu Şugar și Adrian Mureşan au cumpărat un teren de 50 ha care aparţinea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda şi au investit într-o plantaţie de viţă-de-vie, iar producția anuală se ridică la 300.000 de sticle de vin.

Investiția inițială: 3 milioane de euro

Plantația se află în zona Durgău, iar vinurile au certificare ca indicaţie geografică Dealurile Transilvaniei. Cele mai multe vinuri, vândute sub brandul Issa, mergeau spre retail, în contextul în care sectorul HoReCa a fost blocat.

Cei doi antreprenori deţin în Turda o pensiune cu 40 de locuri de cazare, restaurantul Sarea-n Bucate, o fermă de ovine. Crama este între cele mai tinere apărute în județul Cluj. Investiția inițială s-a ridicat la 3 milioane de euro.

Plantația viticolă, care a fost botezată Dealurile Transilvaniei, și crama se găsesc în apropiere de Salina Turda. În vremea stăpânirii romane orașul Turda purta numele latinesc Potaissa, iar noii producători și-au botezat colecțiile cu terminația numelui localității, Issa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clădirile Globalworth, teritoriu de petreceri. Untold închiriază și birouri în Green Court.

Articolul următor

Marius Maican și Alexandru Ilie consolidează echipa de top management Orange România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share