Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul județean Cluj – Alba: Diferit vine, Kiat pleacă

Societatea clujeană de construcții Diferit va relua lucrările abandonate de Kiat pe drumul județean dintre Cluj și Alba.
Diferit a reluat lucrările din stadiul în care le-a lăsat Kiat Group | Foto: CJ Cluj

Societatea clujeană de construcții Diferit va relua lucrările abandonate de Kiat pe drumul județean dintre Cluj și Alba.

“Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare pe DJ 107M, încheiat cu Kiat Group Construct, a fost reziliat din cauza nerespectării clauzelor contractuale asumate”, a rezumat Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Instituția a reluat, în vederea continuării și finalizării, lucrările rămase de executat din cadrul proiectului de modernizare și reabilitare a DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba (42 km).

Investiția de 62,2 milioane de lei, fără TVA, este finanțată atât de la bugetul județului, cât și din fonduri europene. Ea vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a județului, unul dintre obiectivele strategice stabilite de CJ Cluj.

Societatea clujeană de construcții Diferit va relua lucrările abandonate de Kiat pe drumul județean dintre Cluj și Alba.
Diferit a reluat lucrările din stadiul în care le-a lăsat Kiat Group | Foto: CJ Cluj

Unul dintre cele mai lungi drumuri județene

„Ne bucurăm că putem să anunțăm reluarea efectivă a lucrărilor de modernizare pe unul dintre cele mai lungi drumuri județene. Finalizarea acestui proiect este importantă atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a Clujului”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj

De o complexitate ridicată, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundația drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi încheind cu două straturi de asfalt: binder şi strat de uzură.

Trebuie să fie gata în 16 luni

Proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapete metalice, acesta urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

În această fază se execută lucrări constând în frezarea drumului și alte operațiuni pregătitoare. Lucrările sunt executate de societatea Diferit AG și au un termen de execuție de 16 luni. Cele două firme au acționat, în trecut, și în asociere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect de 178 de milioane de euro în Șelimbăr: „Am putea deveni unul din principalii furnizori de energie verde din județul Sibiu”

Articolul următor

Guvernele României și Serbiei semnează la Timișoara protocolul pentru realizarea autostrăzii spre Belgrad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share