Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prime Kapital vrea un complex de 120 mil. euro la Cluj. Mall, apartamente și birouri

Culoarul de mobilitate nord, un nou bulevard pe axa Est-Vest, de-a lungul căii ferate, a fost prezentat la o dezbatere publică a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).
Noua arteră a Clujului va avea o conexiune prin sens giratoriu cu platforma Sanex | Foto: Mossfern

Dezvoltatorul sud-african Prime Kapital a propus o investiție într-un complex rezidențial și comercial și de birouri de 120 milioane de euro, pe locul actualei fabrici Sanex – Cesarom.

Amplasamentul unde acum funcționează fabrica de plăci ceramice Sanex se află în cartierul Mărăști, între străzile Plevnei și Câmpul Pâinii, conform Știri de Cluj. Mall-ul se va întinde pe 73.000 mp. Investiția e planificată până în 2026.

Primăria vrea să facă un culoar de mobilitate pe Câmpul Pâinii, care să treacă la nivel de bulevard, însă nu a finalizat studiul de fezabilitate. Prime Kapital a intrat în 2018 pe piața dezvoltărilor rezidențiale din România. Planurile sunt de a da în folosință, în România, până în 2029, 11.000 de apartamente, cu o valoare a investițiilor de 1 miliard de euro.

Terenuri strategice achiziționate în România

Investitorul MAS Real Estate, listat la Bursa din Johannesburg, și Prime Kapital au achiziționat terenuri strategice din toată țara, inclusiv al fabricii Cesarom, din Cluj-Napoca. Pe acest teren, plănuiesc să ridice 1.500 de apartamente și spații de birouri, un adevărat cartier, care trebuie racordat la trafic.

Cei doi acționari, Martin Slabbert și Victor Semionov, au pus și bazele NEPI, investitorul imobiliar cu cel mai valoros portofoliu din România. Sanex a fost înființată în 1970, sub numele de Întreprinderea de Materiale de Construcții Ceramice.

În 1990, Sanex a devenit societate pe acțiuni, iar din aprilie 2004 acționar majoritar a devenit grupul Lasselsberger (Austria), unul din primii 10 producători de plăci ceramice din Europa. Presiunea imobiliară, tentația unor profituri substanțiale, traficul tot mai intens și lipsa infrastructurii de transport i-a determinat pe austrieci să își schimbe strategia industrială în privința fabricii din Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Festivalul Untold, de la Cluj-Napoca, a intrat în lista celor mai mari cinci festivaluri ale lumii, conform datelor companiei de analiză Viberate.

Untold Festival a intrat în Top 5 mondial

Articolul următor

ULTIMA ORĂ: AZOMUREȘ suspendă temporar producția de amoniac din cauza prețului la gazele naturale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Epoca frumoasă a gastronomiei clujene

În centrul municipiului Cluj-Napoca, intens vizitat de turiști, Epoca Bella este un nou restaurant care încearcă să capteze…
Investiții
Citeste mai mult

Piscina de la Poarta Raiului

Deținătorul hotelului Poarta Raiului din comuna Șugag, satul Tău Bistra, județul Alba a decis să-și completeze oferta turistică…
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Piscina de la Poarta Raiului

Deținătorul hotelului Poarta Raiului din comuna Șugag, satul Tău Bistra, județul Alba a decis să-și completeze oferta turistică…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share