Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitate de vară dedicată viitorilor arhitecți la Universitatea din Oradea

În perioada 11-22 iulie 2022, Universitatea din Oradea, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților – Filiala Bihor, organizează Universitatea de Vară a viitorilor arhitecți.

Tematica evenimentului academic din acest an va fi: „Reabilitarea mediului construit – Studiu de caz: Campusul Universitar din Oradea – documentare, relevare și reabilitare interdisciplinară / „Strada Universității versus Forumul Universitar”, laborator de idei studențești”.

„Această «Universitate de vară» este o șansă inedită de implicare a studenților și specialiștilor în formarea unei noi viziuni privind punerea în valoare a moștenirilor arhitectural-urbanistice existente”, spune conf. univ. dr. arh. Guttmann Szabolcs István, organizatorul evenimentului.

Conferințe, expoziții

Pe parcursul celor aproape două săptămâni, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, vor avea loc: conferințe, expoziții în spații neconvenționale, studii de caz – elaborate în cadrul unor ateliere interdisciplinare – și excursii de documentare.

„Invitația noastră se adresează, în egală măsură, studenților și specialiștilor din sistemul universitar de educație, în vederea schimbului de experiență, pentru a exploata la maximum potențialul oferit de zonele protejate din localitățile transilvănene. În prezent, pe listele valorilor de patrimoniu național sunt numeroase astfel de locuri dar, în realitate, ele sunt în mare parte necunoscute și, în consecință, nevalorificate corespunzător. Credem că este de datoria noastră să atragem atenția asupra acestor valori locale inestimabile, pentru a le face cunoscute viitorilor specialiști, într-un cadru interdisciplinar, prilejuind un schimb fertil de idei. În acest sens, stagiile de practică obligatorie, desfășurate sub forma Universităților de Vară, pot dovedi o eficiență sporită. Potențialii noștri parteneri vor avea șansa ca, pe de o parte, să dezvolte un dialog științific cu privire la tematica propusă, respectiv, să anime locul ales cu valori culturale proprii, realizând cu adevărat un liant puternic între abilitățile dobândite de tineri și provocările locului”, explică conf. univ. dr. arh. Guttmann Szabolcs István.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se reiau lucrările la parcarea de tip Park and Ride din Piața Emanuil Gojdu Oradea

Articolul următor

O nouă finanţare europeană în Brașov: aproape un milion de euro pentru modernizarea domeniului sanitar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share