Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un pas pentru construirea centrului intermodal din Episcopia Bihor

Consiliul local al Municipiului Oradea a aprobat, joi, 23 iunie 2022, depunerea spre finanţare a proiectului „Dezvoltarea unui centru intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier și feroviar în Zona Gării C.F.R din Episcopia Bihor”.

Acest proiect va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, Axa prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Valoarea totală a proiectului pentru cele două linii de tren se ridică la cca 14,8 milioane de euro, din care 10 milioane vor fi finanțate din fonduri europene, iar 4,8 milioane de euro vor fi contribuția municipiului Oradea la acest proiect.

Ce prevede proiectul

Proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea şi descărcarea mărfurilor care vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Se vor mai construi o platformă de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică şi o parcare pentru camioane. Terminalul intermodal va fi împrejmuit, va fi iluminat şi racordat la utilități.

Hub pentru transportul de mărfuri

Municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de mărfuri datorită faptului că este situat în apropiere de Autostrada Transilvania şi drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest.

Acest proiect are un rol cheie pentru transportul de mărfuri din Oradea şi judeţul Bihor şi va asigura transferul mărfurilor în relaţie cu statele din vestul Europei, dar şi cu alte zone din România. Transportul de mărfuri cu trenul este mult mai puţin poluant şi mai ieftin, fiind încurajat la nivel european în raport cu transportul rutier. Totodată, acest proiect contribuie la creşterea competitivităţii economice a companiilor din Oradea şi judeţul Bihor, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilităţi

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Primul proiect pilot public-privat în prevenția bolilor cardiovasculare: scrisoare de intenție

Articolul următor

Airbus and Munich Airport International expand their partnership to develop advanced air mobility (AAM) ecosystems globally

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share