Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul expres Arad – Oradea va fi împărțit pe trei tronsoane

Încă o noutate cu privire la proiectul drumului expres Arad-Oradea. Printr-o adresă transmisă joi, 23 iunie 2022, Consiliului Județean Bihor, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și-a dat acordul pentru împărțirea investiției pe trei tronsoane: Arad-Chișineu Criș, Chișineu-Criș-Salonta și Salonta-Oradea. Asta înseamnă că lucrarea va fi abordată pe trei fronturi pentru scurtarea timpului de execuție.

,,Avem o comunicare permanentă cu domnul președinte Ilie Bolojan. I-am transmis că am agreat varianta finală a traseului drumului expres așa cum a fost prezentată de firma proiectantă Consitrans SRL. Muncim împreună pe acest proiect major și având în vedere numărul mare de localități prin care va trece drumul expres, numărul și importanța agenților economici care vor fi influențați de traseul drumului, eu zic că avansăm bine și că Alianța Vestului chiar funcționează”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Legătură cu Zona Șofronea – Curtici

Tot joi a avut loc la Consiliul Județean Arad o întâlnire cu un grup de investitori de pe traseul viitorului drum expres Arad-Oradea. Aceștia au avut o discuție cu președintele Iustin Cionca, vicepreședintele Răzvan Cadar, europarlamentarul Gheorghe Falcă și echipa care realizează proiectul tehnic.

Investitorii au solicitat să se țină cont de Zona Șofronea – Curtici

Investitorii au solicitat ca în proiectarea drumului să se țină cont și de afacerile pe care aceștia le-au dezvoltat în zonă, pentru a facilita accesul acestora la drumul expres.

,,Aradul este unul dintre cele mai importante centre logistice din vestul României, unde s-au dezvoltat afaceri conexe căii ferate și transporturilor rutiere. Nu putem ignora aceste direcții de investiții atunci când proiectăm drumul expres Arad-Oradea pentru că vorbim despre o investiție pe termen lung, nu doar pe următorii cinci sau zece ani, de la care ne așteptăm să ajute mediul de afaceri. L-am invitat la întâlnirea de astăzi și pe europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar al municipiului Arad, pentru că are experiență în marile proiecte de infrastructură, a participat la pregătirea documentației pentru autostradă și cunoaște foarte bine realitățile arădene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În urma discuțiilor de joi, echipei de proiectare i s-au solicitat câteva variante care să permită dezvoltarea perimetrului Șofronea-Curtici, având în vedere și proiectele de zeci de milioane de euro care sunt în implementare acolo.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Freyrom va construi cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu Oradea

Articolul următor
Lipsa de personal în mai multe sectoare aeriene a generat multe întârzieri și anulări de curse, constată David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Aeroportul Cluj: “Creșterea bruscă a traficului a produs foarte multe întârzieri”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share