Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simtel va construi 18 centrale fotovoltaice pentru Carmistin

Parteneriatul a fost semnat între AGE, din grupul Carmistin, și Simtel Team, companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Compania de inginerie și tehnologie Simtel Team va ridica mai multe centrale fotovoltaice, multe în zona Transilvaniei pentru Axell Green Energy (AGE).

Parteneriatul a fost semnat între AGE, din grupul Carmistin, și Simtel Team, companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agroalimentară din țară, vizează instalarea unor centrale fotovoltaice pentru o parte din locațiile grupului.

„Contextul de piață în care ne aflăm, marcat de tot mai multe evenimente cu impact economic, precum creșterea prețurilor la energie, războiul din Ucraina și creșterea continuă a inflației, determină tot mai multe companii să se îndrepte spre implementarea unor soluții de energie verde.

În cadrul Simtel, deținem toate resursele necesare pentru a veni în sprijinul companiilor care doresc să efectueze tranziția la energie verde prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice” a declarat Iulian Nedea, cofondator al Simtel Team.

Centralele fotovoltaice vor fi proiectate și construite de Simtel Team în 18 locații ale Carmistin vor avea o putere instalată de 4,5 MWp – 10.500 panouri fotovoltaice. În primul an de funcționare, energia produsă va fi de 5.400.000 KWh și va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu 3.300 tone pe an.

Simtel Team va fi responsabilă de lucrările de inginerie, proiectare, achiziții echipamente și materiale, montaj, testare și punere în funcțiune a centralelor fotovoltaice. După finalizarea lucrărilor, compania va asigura mentenanța panourilor fotovoltaice, ce presupune monitorizarea permanentă, remedieri corective de orice tip realizate în 24 de ore și revizii anuale.

Noile centre regionale: Cluj, Timișoara, Bacău

În primul trimestru din 2022, Simtel Team a realizat afaceri de 9,7 milioane de lei. Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție, cu 7,7 milioane. La finalul primului trimestru al anului, compania avea semnate contracte ce vizează instalarea de centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 17 MWh.

Simtel are contracte semnate cu 63 de clienți ce însumează  aproximativ 5 MWp și care au contracte de finanțare aprobată prin proiectul guvernamental Electric UP. Sunt în curs de implementare alți 9 MWp, contracte semnate cu Fan Courier, Penny Market și Kaufland. În 2022, Simtel Team vizează venituri operaționale de 103,7 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei.

Această creștere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată și cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timișoara și Bacău, prin intermediul cărora vor fi accesate și mai multe proiecte la nivel național.

Simtel Team are o capitalizare de piață de 160 milioane de lei. Eeste o companie fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc, Radu Vilău. Ea operează în trei domenii de activitate: telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CEC Bank a acordat producător de sisteme de răcire RAAL Bistrița o finanțare de 5 milioane de euro pentru susținerea activității curente.

RAAL va primi o finanțare de 5 milioane euro de la CEC Bank

Articolul următor

Start-up Nation aproape de start

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share