Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei orașe din Ardeal în Top 3 pe țară la secțiunea Managementul deșeurilor

În urma Raportului național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale – „Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local”, primele trei locuri pe țară au fost ocupate de Sibiu (71 de puncte), Oradea (70 de puncte) și Sfântu Gheoarghe (63,5) puncte).

Criteriile avute în vedere la acordarea punctajului au fost: infrastructură colectare; informare și educare; reciclare; administrative-financiar; inovarea și promovarea tranziției către economie circulară.

Studiul, realizat în premieră în România, oferă o viziune asupra serviciilor publice oferite cetățenilor, dar și recomandări specifice pentru îmbunătățirea calității acestora. Realizat în perioada septembrie 2021 – mai 2022, studiul a vizat 47 de UAT-uri (municipii reședință de județ și primăriile de sector din București).

Pentru realizarea monitorizării modului în care sunt gestionate serviciile monitorizate, s-a ținut cont atât de prevederile legale care trebuie respectate de către autoritățile publice locale, conform normelor legislative în vigoare, cât și de bune practici și recomandări internaționale.

Proiectul „Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local” este derulat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon și beneficiază de sprijinul financiar Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Clasamentul privind gestiunea deșeurilor

Scopul principal al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de mobilizare și implicare civică, prin dezvoltarea unui set de metode și instrumente de monitorizare și advocacy în vederea îmbunătățirii calității serviciilor

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start-up Nation aproape de start

Articolul următor
Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) estimează cel mai mare număr de spectatori la această ediție. Premiile acordate se ridică la 100.000 de euro.

TIFF a împărțit premii de 100.000 de euro. Marii câștigători ai festivalului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share