Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul caută succesor pentru Drumul Bistriței după plecarea Construcții Napoca

Administrația județeană a demarat procedurile de licitație pentru finalizarea Drumului Bistriței după eliminarea asocierii Napoca SA – Operes.
Modernizarea Drumului Bistriței va fi terminată cu un alt constructor | Foto: CJ Cluj

Administrația județeană a demarat procedurile de licitație pentru finalizarea Drumului Bistriței după eliminarea asocierii Napoca SA – Operes.

Contractul de execuție încheiat cu asocierea Napoca SA – Operes a fost reziliat din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor și termenelor contractuale asumate, conform Consiliului Județean (CJ). Instituția a redemarat licitația pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe DJ 172A și 161G – Drumul Bistriței a lucrărilor de modernizare și reabilitare pe drumurile județene 172A și 161G (lotul 1).

CJ Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare având ca obiect continuarea lucrărilor de modernizare și reabilitare pe lotul 1 al Drumului Bistriței. Licitația vizează restul de lucrări rămase neexecutate privind modernizarea DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga (DJ 109C) și DJ 161G Sucutard – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16.

Intervenție imediată, apoi reabilitare și modernizare

„Pe cele două tronsoane se execută lucrări de intervenție imediată care au drept scop asigurarea unor condiții normale de circulație. Următorul pas îl reprezintă finalizarea cât mai rapidă a licitației pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, respectiv demararea cât mai rapidă a operațiunilor pe cele două drumuri județene atât de importante pentru zonă și pentru legătura directă pe care o asigură cu Bistrița-Năsăud”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Data limită de depunere a ofertelor este 21 iulie, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate – preț. Valoarea estimată a contractului este de 71 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Finanțarea este asigurată atât din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, cât și din bugetul forului administrativ județean.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului, termenul de garanție a acestora fiind de 60 de luni. Vechiul contract de execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare încheiat cu Napoca SA și Operes SRL a fost reziliat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Devenită lider de piață și la cultura de rapiță, compania Corteva Agriscience este alături de fermierii care au ales în toamna anului trecut să semene hibrizi Pioneer.

Corteva Agriscience a publicat raportul de sustenabilitate pe 2021

Articolul următor
Băile Boghiș SRL, societate care administra stațiunea balneoclimaterică din județul Sălaj, va intra în dizolvare, conform unei decizii judecătorești.

Societatea Băi Boghiș va fi dizolvată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share