Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Societatea Băi Boghiș va fi dizolvată

Băile Boghiș SRL, societate care administra stațiunea balneoclimaterică din județul Sălaj, va intra în dizolvare, conform unei decizii judecătorești.
Societatea care administrează stațiunea merge pe pierdere de șase ani | Foto: Boghiș Băi

Băi Boghiș Zalău, societate care administra stațiunea balneoclimaterică din județul Sălaj, va intra în dizolvare, conform unei decizii judecătorești.

Astfel, administratorul Băi Boghiș nu mai poate dispune de viitorul societății, conform EvZ. „Dispune dizolvarea debitorului persoană juridică. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii”, se arată în verdict.

Proiectul de transformare a stațiunii în una de nivel european a fost inițiat, în 2013, de către asociatele Elena Udrea – fost ministru al turismului, Elena și Nadine Stanca (mamă și fiică). Instanța clujeană a aprobat, în ianuarie, deschiderea procedurii falimentului societății Băi Boghiș, solicitată de creditorul Construcții Erbașu București (CEB).

Mai multe procese pe rol

Curtea de Apel Cluj (CAC) a luat decizia la cererea CEB, care vrea să își recupereze mai repede o creanță de 6,6 milioane de lei deținută, după ce a modernizat stațiunea. CEB a contestat decizia judecătorului sindic Claudiu Rareș Podar, de la Tribunalul Sălaj, care a confirmat inițial planul de reorganizare judiciară a Băi Boghiș. CEB se considera drept creditor defavorizat.

Pe rol există și un proces pentru evaziune fiscală, pe numele Elenei Stanca, cu prejudiciu estimat la 1 milion de euro, printr-o presupusă încercare de preluare forțată a patrimoniul imobiliar al stațiunii, prin intermediul unor împrumuturi gestionate și cesionate de Nadine Stanca.

De asemenea, între Elena Udrea și Elena Stanca există un proces pentru 375.000 de euro, în care fostul ministru solicită returnarea investiției proprii după cesionarea creanței către Stanca. Udrea a investit 1,5 milioane de euro în afacere, potrivit documentelor de la dosar, dintre care 2 milioane de lei aduși prin intermediul CEB.

Udrea, dezvoltator imobiliar la Cluj

Elena Udrea acționează ca dezvoltator imobiliar al celui mai mare proiect rezidențial din România, din cartierul clujean Borhanci, o investiție de 700 de milioane de euro, derulată cu credite bancare și aport de la fonduri de investiții.

Băi Boghiș SRL, societate în insolvență, este deținută de Elena Udrea (50%), Lia Stanca (10%) și Nadine Stanca (40%). Ca administrator figura Mihai Lăpușan. Societatea înregistra, în 2021, afaceri de 1,8 milioane de lei, o pierdere netă de 0,2 milioane, datorii de 13,6 milioane. Băi Boghiș avea doar 9 angajați. Udrea a fost condamnată, recent, la șase ani de închisoare, pentru corupție, în dosarul “gala Bute”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Administrația județeană a demarat procedurile de licitație pentru finalizarea Drumului Bistriței după eliminarea asocierii Napoca SA – Operes.

Clujul caută succesor pentru Drumul Bistriței după plecarea Construcții Napoca

Articolul următor
Asocierea dintre societățile clujene Banca Transilvania și BT Capital Partners a fost desemnată să intermedieze emisiunea de titluri de stat listate la bursă.  

Fiscul se împrumută cu 300 milioane € de la români. BT, lider de intermediere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share