Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua Maple Bear se extinde în zona Clujului cu fonduri de la Vantage Capital

Lanțul de școli și grădinițe bilingve Maple Bear a contractat o finanțare de 100 de milioane de euro de la Vantage Capital pentru extinderea rețelei de francize din Europa Centrală și de Est (ECE).
Rețeaua canadiană va trece la un nivel superior al educației la Cluj, de la grădiniță la școală elementară | Foto: Maple Bear

Lanțul de școli și grădinițe bilingve a contractat o finanțare de 100 de milioane de euro de la Vantage Capital pentru extinderea francizelor în Europa Centrală și de Est (ECE).

În România, Maple Bear deține două grădinițe în Cluj-Napoca, la care se vor adăuga o grădiniță și o primă școală elementară, până la începutul următorului an școlar. O altă grădiniță va apărea în Craiova. Maple Bear este cea mai mare rețea educațională de școli și grădinițe bilingve K-12 (grădiniță + clasele 1-12) în sistem de franciză.

Mizează pe atragerea de noi investitori

Compania a intrat în ECE în urmă cu patru ani. În România parteneriatul cu Vantage va contribui la accelerarea procesului de extindere, atrăgând un număr important de investitori în rețeaua de școli francizate. Maple Bear se axează pe metodologie și strategii de predare canadiene, folosind însă și curriculum-ul local.

Aceasta deține o rețea de 570 de grădinițe, școli primare și gimnaziale, licee în sistem, în 30 de țări. În ECE acționează în România, Bulgaria, Serbia, Albania, Ucraina. Parteneriatul cu Vantage Capital permite extinderea în 22 de țări. „Există o cerere în creștere în regiune pentru educația bilingvă, iar școlile noastre au structura ideală pentru a răspunde acesteia”, a spus Yann Bidan, manager general al Maple Bear ECE.

Divizie specială pentru investiții în educație

„Am decis acum doi ani să ne concentrăm pe oportunități din sectorul educațional în noua noastră divizie, Vantage Best in Class. Împreună cu Maple Bear vom deveni liderii educației bilingve, într-o regiune cu 250 de milioane de locuitori”, a spus Luc Albinski, președinte executiv al Vantage Capital.

Acesta este un fond de management de active alternative, cu sediul în Johannesburg, Africa de Sud, cu 1,2 miliarde de dolari în active în administrare. Vantage Best in Class, cea mai nouă divizie a Vantage, fondată de familii și antreprenori din Europa, intenționează să investească în educație și companii EdTech din Europa.

Celelalte două divizii sunt Vantage Mezzanine care oferă creditare și soluții de finanțare pentru 33 de companii și Vantage GreenX ce a finanțat 14 proiecte de energie solară și eoliană cu o capacitate de 1.000 MW, de 800 de milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutor umanitar de urgență! O boală nemiloasă o împiedică pe Ariana să respire fără aparate.

Articolul următor

Urmează 11 weekend-uri de petreceri pe plaja de la Ghioroc - Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share