Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hunedoara își va îmbunătăți infrastructura de apă în tot județul cu peste un miliard de lei

Hunedoara își propune ca până la sfârșitul anului 2025 să-și îmbunătățească infrastructura de apă și apă uzată din întreg județul, astfel încât procentul asigurării populației cu apă potabilă să ajungă la peste 90%. Pentru aceasta, este necesară o investiție cu o valoare de peste un miliard de lei.

Pe data de 30 iunie, Consiliul Județean Hunedoara va dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020”. Potrivit documentului, obiectivul general al proiectului este imbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara, în scopul îndeplinirii obligațiilor de conformare prevazute în Tratatul de Aderare.

Autoritățile județene își propun ca obiective specifice în cadrul proiectului conformarea cu directivele europene privind asigurarea calității apei destinate consumului uman in localități cu peste 50 locuitori, precum și colectarea și tratarea apelor uzate menajere, în aglomerari cu 2.000-10.000 locuitori echivalenti.

Beneficiarul investiției este compania Apa Pprod SA.

Prin studiul de fezabilitate se propune efectuarea lucrărilor de extindere a retelelor de apa si canalizare, de reabilitare a retelelor de distributie apa si canalizare, lucrari necesare eficientizarii exploatarii sistemelor de apa si canalizare in scopul cresterii numarului populatiei deservite si reducerea costurilor de producțietratare-distribuție apă, colectare-tratare apă uzată.

„Din punct de vedere cantitativ, aportul Proiectului la implementarea Directivei 91/271/CEE constă în asigurarea la nivelul ariei proiectului a colectării apelor uzate menajere la o rată de aproximativ 97% din totalul populației (aferenta aglomerarilor din aria de proiect) față de 94% înainte de proiect.
Din punct de vedere calitativ, capacitățile de tratare a apelor uzate în conformitate cu Directiva 91/271/CEE vor asigura pentru toate aglomerările peste 2.000 l.e., din aria proiectului, un procent de 97% din totalul încărcării generate în aceste aglomerări față de 92% în prezent”, se mențioenază în proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a ivnestiției a fost estimatăla peste 1,1 miliarde lei fără TVA, conform prețurilor curente sau peste 230,7 milioane euro. Costurile de investitie estimate contin in primul rand costul de investitie al Proiectului ce urmeaza a fi implementat in perioada 2022-2025, in doua etape: prima Etapa 2022 – 2023 si Etapa a doua 2024-2025 (parte din planul de investitii prioritare) si in plus costuri de inlocuire, conform necesitatilor estimate pana in 2051.

Menționăm că bazinul hidrografic Mures ocupa o suprafata de 5.024 de km2, fiind cel mai important bazin hidrgrafic din județul Hunedoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În nordul și în vestul țării apar multe proiecte de producție a energiei electrice pentru că aici există un deficit în domeniu, susține Florin Pop, director general al EnergoBit Cluj, furnizor de soluții energetice.  

EnergoBit: “În Transilvania avem un mare deficit în producția de energie”

Articolul următor

SAP sărbătorește 20 de ani în România – piața vedetă din regiunea SEE pentru compania de software

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share