Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se întâmplă în România. Frasinul SRL va termina un drum cu 1 an mai devreme

Constructorul bistrițean Frasinul a anunțat finalizarea lucrărilor la o șosea din zona Moldovei mai repede cu un an decât termenul prevăzut în contract.
Constructorii bistrițeni au înregistrat mai multe recorduri în sectorul infrastructurii din România | Foto: Frasinul

Constructorul bistrițean Frasinul a anunțat finalizarea lucrărilor la o șosea din zona Moldovei mai repede cu un an decât termenul prevăzut în contract.

Reprezentanții Frasinul au confirmat noul termen. “Un nou pas important în execuția proiectului “Regiunea Nord-Est – axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași. Am început așternerea stratului de uzură pe Drumul Județean 297.

Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să finalizăm așternerea pe întreg traseul. Le mulțumim tuturor colegilor implicați în acest proiect. Așa cum v-am promis, vom finaliza lucrările cu aproape un an mai devreme”.

 

Constructorul bistrițean Frasinul a anunțat finalizarea lucrărilor la o șosea din zona Moldovei mai repede cu un an decât termenul prevăzut în contract.

Strat de uzură mai trainic pe DJ 172

Frasinul este societatea care a realizat, pentru prima oară în România, un drum cu o durată de viață cu 50% peste cele clasice. DJ 172 (1,8 km) are costuri de întreținere cu 30% mai mici, rezistență la traficul greu și o distanță de frânare mai scurtă. DJ 172 leagă localitățile Cociu, Mocod și Zagra. Frasinul și-a unit forțele cu MOL Grup pentru realizarea unui tronsonului experimental în România.

Stratul de uzură de pe drum garantează o durată de viață cu 50% mai mare comparativ cu cel convențional și costuri de întreținere cu 30% mai mici. Drumul este rezistent la trafic greu, se comportă mai bine atât la temperaturi scăzute, cât și la cele ridicate. Distanța de frânare este mai scurtă cu 5-10%.

Șoseaua a fost modernizată cu ajutorul fondurilor europene, lucrările vizând amenajarea de drumuri laterale existente și noi, 25 de podețe laterale și 29 tubulare transversale, un podeț prefabricat. S-au realizat lucrări de consolidare cu zid de sprijin din beton, parapet de siguranță, semnalizare rutieră.

Au testat bitumul cu polimeri de cauciuc

Frasinul este și cea dintâi societate care a testat bitumul cu polimeri de cauciuc. Deși a început cu lucrări în Bistrița-Năsăud, Frasinul a ajuns să realizeze apoi lucrări de poduri, asfaltare și civile în mai multe județe din țară: Mureș, Suceava, Târgu Jiu, Satu Mare sau Botoșani. Societatea a realizat investiții în tehnologie și infrastructură și se bazează pe trei stații de beton și două stații  de asfalt.

Societatea cu sediul în localitatea Anieș a realizat anul trecut afaceri de 189 de milioane de lei, în creștere de la 111 milioane în 2020, și un profit net de 5,9 milioane de lei, având 228 de angajați. Frasinul este controlată integral de către omul de afaceri Traian Larionesi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companiile din Brașov cu cele mai bune performanțe din ultimii 31 de ani vor fi premiate

Articolul următor

Centura Beiușului, mai lungă cu 2 km

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share