Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un român revoluționează Internetul: Web 3.0. Noul Web – mai sigur, mai rapid și mai prietenos cu mediul

SOURCELESS, proiectul dezvoltat de un tânăr din Constanța, România – Alexandru Stratulat – creează un nou Web. Unul mult mai rapid decât World Wide Web, mai eficient și mai sigur pentru utilizatori.

Platforma SOURCELESS, aflată în fază de dezvoltare, pe baza unei tehnologii patentate în Statele Unite, care combină DLT, Blockchain, zk-SNARK, permite utilizatorilor să beneficieze de avantajele World Wide Web, dar și să-și construiască un ecosistem virtual în care să fie în deplină siguranță. 

Web 3.0 face imposibile furturile de date, permite utilizatorului să decidă ce informații lasă la vedere, optimizează protecția pe care părinții o pot oferi copiilor atunci când intră în spațiul virtual.

 În plus, consumă extrem de puțină energie și face posibil ca un utilizator, cu minime cunoștințe tehnice, să realizeze în doar câteva minute un site, grafică animată sau un video. 

Prin soluțiile tehnice deja implementate, platforma le permite utilizatorilor să-și construiască propria mini-versiune de Blockchain privat (tokenizare și soluție tehnică).

Web 3.0 (World Wide Blockchain) nu este un nou Internet, ci o versiune mult îmbunătățită a actualului World Wide Web. Platforma SourceLess a fost construită plecând de la premisa că tehnologia Blockchain reprezintă viitorul în raport cu felul în care navigăm și comunicăm în lumea virtuală, cu infinite posibilități de a ne face viața mai simplă, de a ne conecta cu oameni din orice colț al lumii, în siguranță, și de a beneficia de avantajele pe care le aduce Inteligența Artificială.

Resursele Web 3.0 sunt utilizate prin tehnologia Peer-to-Peer și Distributed Ledger, pot fi accesate de utilizator printr-o soluție de softwere numită platforma SourceLess, care utilizează protocoale diferite de World Wide Web.

“Încă din anul 1989, de la inventarea www, de către Tim Berner Lee, până în ziua de astăzi , ne-am lovit de foarte multe probleme de securitate, care nu și-au avut rezolvarea. Până acum. Astăzi, Sourceless propune cea mai simplă soluție, dar extrem de complexă în simplitatea ei, aceea de a nu permite existența oricărui tip de malware. Aceasta cred că este cea mai importantă calitate pe care o putem oferii lumii. Liniștea și siguranța identității noastre, precum și proprietatea directă și inviolabilă asupra digitalizării omului.”, spune Alexandru Stratulat, fondatorul SourceLess.

SourceLess este un sistem hibrid de Blockchain: public și privat, care îi permite fiecărui utilizator să lase la vedere doar acele date pe care chiar dorește să le facă publice. “Mi-aș dori ca cineva să îmi poată vedea picturile, operele mele de artă, dar să nu aibă acces la detaliile contului meu bancar, și nici nu aș vrea ca cineva să îmi știe conturile de Social Media… doar pe cine aleg eu.”, explică Bogdan Voinea, unul dintre Co-Fondatorii SourceLess, avantajele acestui sistem hibrid.

În plus, platforma SourceLess permite unificarea sub același standard a tuturor Blockchain-urilor existente, iar prin criptarea end-to-end a datelor, toate resursele digitale devin incoruptibile. ”Beneficiile majore ale platformei SourceLess nu vin la pachet cu o serie de constrângeri pentru un utilizator neexperimentat, sistemul este construit de așa natură încât oricine îl poate accesa extrem de simplu.  Poate beneficia de resursele digitale de care are nevoie, fără să fie nevoit să învețe și detaliile tehnice care fac funcțional Web 3.0. Un alt beneficiu al utilizatorilor derivă din sistemul nou de adrese digitale creat de SourceLess, STR.domain, care permite fiecărui utilizator să aibă pe viață, un domeniu, o adresă virtuală în platformă, care nu poate fi supusă controlului unui terț, adică fie a altui utilizator, a unei companii private sau instituții publice.“, explică Iulian Bondari, unul dintre Co-Fondatorii platformei SourceLess.

Utilizatorii SourceLess au la dispoziție o serie extrem de lungă de facilități, în continuă dezvoltare, pe care le pot folosi: de la posibilitatea de a-și construi propriul Blockchain până la un serviciu de mesagerie care presupune comunicarea directă, fără intermediar, ceea ce garantează securizarea completă a comunicațiilor. Aplicațiile practice ale utilităților platformei în zona de business devin, astfel, nelimitate.

Alexandru Stratulat, este cel care a creat limbajul de programare A.R.E.S, tocmai pentru a-i ajuta pe utilizatorii platformei care au cunoștințe de bază de coding să creeze sisteme complexe, care să aibă o listă lungă de funcții utile, care să genereze soluții simple și eficiente pentru problemele pe care orice pasionat de tehnologie sau antreprenor vrea să le rezolve.

Încă de la dezvoltarea smart contractelor din Blockchain-ul Ethereum, mi-am pus problema dificultății în a interoga, utiliza, software-urile dedicate. De aceea, odată cu apariția soluțiilor de tip text to programming și a necesității unei soluții unice de a putea lucra într-un mod direct cu Blockchain-ul, am început prin a construi arhitectura unui limbaj ușor de utilizat, care cu ajutorul AI ne poate oferi o soluție upgradată, pentru secolulul XXI, dar și utilizabilă de către cei non-tehnici.”,  spune Alexandru Stratulat.

SourceLess este o platformă care crește organic și care se bazează și pe creativitatea, inventivitatea și nevoia de inovare permanentă a utilizatorilor săi, care pe baza folosirii unei chei unice au parte de intimitatea de care au nevoie pentru a comunica, inova și genera soluții noi, în siguranță.

SourceLess este produsul unui efort integrat de a duce tehnologia Web pe o treaptă superioară. Fondatorul ecosistemului, Alexandru Stratulat și co-fondatorii  Iulian Bondari și Bogdan Voinea au competențe diferite, care au ajutat la îmbunătățirea permanentă a platformei.

Un inginer de software, un web & graphic designer și un specialist din zona de bussines development au reușit să înțeleagă cele mai mari nevoi ale utilizatorilor activi de tehnologie și să găsească pentru problemele de securitate și eficiență a gestionării datelor cele mai rapide și complexe soluții, mizând pe faptul că tehnologia Blockchain reprezintă cu mult mai mult decât crearea și tranzacționarea de cryptomonede.

Acesta este și motivul pentru care la repetatele întrebări legate de momentul neprielnic în care platforma este lansată în spațiul public, echipa răspunde prin respectarea acelui roadmap pe care și l-a propus de la bun început și consideră că temerile celor care văd acum cum piața de cryptomonede încasează lovitură după lovitură sunt doar temeri temporare, mai ales pentru că tehnologia viitorului se construiește pe principii solide, care vor oferi beneficii la nivel global.

Platforma Blockchain nu înseamnă, în primul rând, cryptomonedă, ci o experiență complet nouă a comunicării digitale și folosirea unui minimum de energie pentru o serie extrem de lungă de beneficii. “Printre acestea se numără consumul scăzut de energie, care face ca platforma SourceLess să fie una extrem de atentă și prietenoasă cu mediul. Tehnologia zk-SNARK permite ca nodul Blockchain-ului SourceLess să ocupe cel mult 1Mb, ceea ce presupune un consum de energie extrem de redus. Prin comparație, alte Blockchains folosesc pentru un nod cel puțin 2,5 GB. Nodul SurceLess poate să fie instalat pe orice device care deține minimum de spațiu, chiar și pe un bec smart.”, detaliază Iulian Bondari, unul dintre co-fondatorii platformei SourceLess.

O dovadă în plus că platforma SourceLess este atât de prietenoasă cu mediul vine și din lista partenerilor deja existenți în proiect, care dezvoltă soluții de folosire a energiei regenerabile, cum ar fi Qommodity QAAA și Pluspunkt Energie.

Echipa SourceLess din România numără în prezent aproape 30 de specialiști, de vârste diferite, care au expertiză în programare, softwere design, tehnologie blockchain, comunicare, web & graphic design, business development, Inteligență Artificială și consultanță de business.

În acest moment, companiile partenere folosesc tehnologii SourceLess în valoare de aproape 12 miliarde dolari. Iar platforma SourceLess, tot la acest moment, are în spate o tehnologie de 2,7 miliarde dolari.

Pentru că noi considerăm tehnologia Blockchain nu doar o înșiruire de date sofisticate pe care o înțeleg mai ales cei cu pregătire în domeniul IT, ci o tehnologie cu potențial enorm de a îmbunătăți calitatea vieții fiecăruia dintre noi, chiar dacă suntem mai puțin alfabetizați tehnologic, am adus la un loc oameni cu viziune similară legată de modelarea viitorului, cu valori comune și dorința de a face bine. Împreună cu partenerii de la Qommodity, pe 28 iunie, am organizat la Constanța un eveniment privat cu partenerii și susținătorii proiectelor noastre. Ne dorim să găsim, împreună, cele mai potrivite soluții tehnice pentru cele mai importante probleme ale prezentului prin discuții deschise, nu o înșiruire de prezentări. Intenția SourceLess și Qommodity este de a transforma acest eveniment privat într-un summit Blockchain anual, în cadrul căruia să putem pune laolaltă cunoștințele, abilitățile și proiectele celor care își doresc să construiască un mediu virtual mult mai sigur, mai ușor de utilizat și cu mai multe beneficii pentru utilizator.

Parteneriatul cu cei de la Qommodity este unul puternic, deja testat prin crearea primului security token din lume, prima cryptocurrency cu ISIN number dedicat. La fel ca partenerii noștri de la Qommodity, credem că energia verde reprezintă energia viitorului deloc îndepărtat și că resursele naturale trebuie monetizate inteligent, cu respect față de mediu și față de cei care le dețin. Respectul pentru mediu presupune înainte de toate respectul pentru oameni, pentru fiecare individ în parte, de aceea, SourceLess are un parteneriat solid cu Organizația Internațională a Drepturilor Omului, OIDO, care nu se traduce doar printr-un acord formal, semnat pe hârtie, ci prin introducerea în codul sursă al platformei SourceLess a 30 de articole din Declarația Universală a Drepturilor Omului. Echipa SourceLess susține permanent aceste valori prin acțiunile de voluntariat pe care le face, prin asocierile din zona de business cu specialiști și antreprenori care nu doar împărtășesc acceleași valori, dar le și sprijină prin acțiuni concrete și o filosofie sănătoasă de business. Pe 28 iunie, în cadrul evenimentului privat de la Constanța, partenerii de la OIDO au fost alături de noi și pentru că o discuție deschisă despre viitorul tehnologiei blockchain nu poate să fie purtată fără a dezbate și drepturile și protecția fiecărui utilizator în mediul virtual. Ne dorim să creem tehnologii care ne schimbă lumea făcându-ne viața mai ușoară, dar fără să ne ciuntească intimitatea și fără să ne ia din drepturile individuale și colective.

Pentru detalii legate de platforma SourceLess: cristian@sourceless.io sau telefonic la +40721333767

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zilele Muzicale Româno-Americane revin la Sibiu - în premieră, cu o componentă gastronomică

Articolul următor
bucurestifm.ro

Salariul mediu net din Timiș se apropie de 4500 de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share