Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zilele Muzicale Româno-Americane revin la Sibiu – în premieră, cu o componentă gastronomică

Cea de a XIX-a ediție a proiectului “Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” revine la Sibiu în perioada 4-10 iulie. Pe lângă concertele programate în Piața Mare, la Sala Thalia, pe Esplanada Filarmonicii sau în Biserica Evanghelică “Sf. Maria” din Piața Huet, organizatorii își propun să răspândească bucuria în diverse spații neconvenționale, prin scurte recitaluri de percuție intitulate “Sibiu Music Stops”.

Pentru prima dată, festivalul va fi organizat împreună cu o componentă gastronomică.

„Aducem vestea așteptată cu sufletul la gură: vin americanii! Am lăsat în urmă doi ani grei, de pandemie. Acum avem din nou la Sibiu artiști de peste Ocean sub auspiciile Zilelor Muzicale Româno-Americane, un dirijor american, muzicieni de jazz, în paralel cu muzică românească din repertoriul cult, dar și folclor. Este pentru prima dată în istoria de 19 ani a acestor concerte estivale când festivalul simfonic are și o componentă gastronomică: Sibiutiful completează atmosfera de festival în Piața Mare, oferind publicului posibilitatea de a se relaxa într-un cadru încântător pentru toate simțurile. Odată încheiată efervescența FITS, după zece zile în care teatrul a invadat sălile și circul – străzile, vă așteptăm în oaza noastră de relaxare intelectuală! Invităm sibienii și turiștii la concerte. Bucurați-vă, cu toții, de o experiență culturală unică în cel mai frumos oraș din România!”, transmite dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

În cadrul Zilelor Muzicale Româno-Americane, cvintetul de alamă Tromba Felix va susține două concerte educative, la Sala Thalia, luni, 4 iulie, respectiv marți, 5 iulie de la ora 10.00. Ansamblul de alamă format din muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu va prezenta instrumentele muzicale, va interpreta compoziții care evidențiază fiecare instrument, lucrări cunoscute din repertoriul clasic, muzică de film și muzică din desene animate.

De Ziua Americii, va avea loc concertul “Sounds of America”, în ritmuri de jazz, blues, gospel și cabaret, împreună cu trupa militară americană Rhine River Ramblers. Petrecerea va continua de la orele 21.00, cu Freddie Bryant și Kaleidoscope Trio, un ansamblu foarte apreciat și versatil, al cărui repertoriu ne poartă de la Bach la Beatles și de la Schubert la Sinatra.

Din Timișoara, “veteranii” cunoscuți sub numele de Old Dixieland Band vor delecta publicul cu lucrări muzicale inspirate din tradiția sudului Statelor Unite, pe Esplanada Filarmonicii, joi, 7 iulie, orele 19.00.
Marea deschidere a Zilelor Muzicale Româno-Americane va avea loc joi, 7 iulie, de la orele 21.00, pe scena grandioasă din Piața Mare.

Mai multe informații, pe siteul Filarmonicii din Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MIRO, proiectul office dezvoltat de SPEEDWELL, a obținut certificarea BREEAM Excellent

Articolul următor

Un român revoluționează Internetul: Web 3.0. Noul Web – mai sigur, mai rapid și mai prietenos cu mediul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share