Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a dublat numărul turiștilor de la Băile Figa

Traficul turistic în iunie la Băile Figa este dublu față de cel din aceeași perioadă a anului trecut.

Traficul turistic în iunie la Băile Figa este dublu față de cel din aceeași perioadă a anului trecut.

Edilul Becleanului, Nicolae Moldovan, oraș pe raza căruia se află stațiunea, a arătat că, potrivit unei analize realizate la nivelul lunii iunie (deschiderea sezonului) s-a ajuns la dublarea numărului de turiști la Băile Figa. El precizat că 20.000 de turiști au intrat anul acesta, în luna iunie, iar în cei 10 ani de existență, 2 milioane.

“Sunt convins că finalizarea și darea în funcțiune a noilor investiții din stațiune (unele în stadiu de final) va atrage, an după an, și mai mulți turiști. Am pornit de la „nimic” și am ajuns la un „ceva” care începe să conteze. Cu greu, cu opinteli, am mers totuși mereu înainte. Într-o direcție care duce nu doar spre dezvoltarea stațiunii, ci și,  prin aceasta, la dezvoltarea orașului nostru”, a spus Moldovan.

“Nu de puține ori, revedem în Băile Figa chipuri întâlnite în ani trecuți. Spre bucuria noastră, aleg să își petreacă din nou zile de odihnă și relaxare în atmosfera de vacanță a stațiunii din apropierea Becleanului. S-a întâmplat acest lucru și cu câțiva polonezi.

Doi dintre ei au venit anul trecut la Băile Figa și le-a plăcut într-atât încât au revenit și anul acesta, imediat ce s-a deschis noul sezon estival. Dar nu singuri. Au venit de data asta însoțiți de un grup numeros de prieteni dornici de a-și petrece o  minivacanță în România, la Băile Figa”, a relatat primarul.

Turiștii polonezi și-au continuat traseul prin Transilvania, la Salina Turda. “Prezența grupurilor de turiști, organizate, sau nu la intrarea băilor nu mai este o noutate. Le mulțumesc tuturor acelora care aleg Băile Figa ca destinație de vacanță. Și nu sunt puțini”, spune Moldovan.

Deschise oficial în 4 iunie

Băile Figa s-au deschis oficial în 4 iunie, turiștii fiind așteptați cu elemente de noutate precum piscina interioară. Lucrările de construire a Centrului Recreativ Legacy (CRL), de 4,9 milioane euro vor fi terminate în septembrie. Acesta va avea în interior mai multe bazine cu apă caldă și va fi funcțional pe tot parcursul anului.

La Băile Figa mai este programat și Centrul Social de Zi (4,9 milioane euro), cu dotări ca pistă de biciclete iluminată cu tehnologie led, mobilier urban, loc de joacă pentru copii pe 1 ha, sistem smart WiFi pentru întreaga zonă.

Un proiect din vecinătate, Grădina Urbană Transilvania, este prevăzut pe 49 ha, cu finanțare de 30 de milioane de euro, majoritatea din bani UE. Prin concretizarea sa, Figa va deveni stațiune reper în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele arădene au exportat anul trecut mărfuri de peste 3 miliarde de euro

Articolul următor
florin marginean rotary club romania

Rotary Club are un nou guvernator în districtul pentru România și Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share