Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rombat și-a făcut bilanțul la 42 de ani. Furnizor Ford și Dacia, partener Opera Aperta

Producătorul de baterii din Bistrița-Năsăud a prezentat principalele jaloane în istoria fabricii, din 1980 încoace.
Producătorul baterii din Bistrița a intrat în parteneriat pentru o premieră mondială: opera pe motociclete | Foto: Rombat

Producătorul de baterii din Bistrița-Năsăud a prezentat principalele jaloane din istoria fabricii, din 1980 încoace. Acestea sunt contractele cu Ford și Dacia, dar și investițiile în unitățile de producție.

Producătorul de baterii din Bistrița-Năsăud a prezentat principalele jaloane în istoria fabricii, din 1980 încoace.

Societatea Rombat a devenit, în 1996, furnizor Dacia, în 2005 a obținut autorizația integrată de mediu, în 2008 a deschis primele sale centre, iar în 2013 a dezvoltat linia de producție pentru baterii AGM și EFB.

În 2017, Rombat a fost nominalizată ca furnizor pentru uzina Ford Craiova, în 2018 a fost concretizată investiția în o nouă capacitate de producție, urmată de semnarea parteneriatului cu Ford Craiova (2019) și certificarea Ford (2021).

„Aniversăm 42 de ani de inovație, performanță și cercetări. Am dezvoltat baterii fiabile, la standarde înalte destinate piețelor din peste 40 de țări. Sărbătorim alături de toată echipa noastră, care reprezintă tot ceea ce înseamnă Rombat. Continuăm să mișcăm economia”, a arătat conducerea societății.

Parteneriat pentru o premieră mondială

S-au finalizat studiile de fezabilitate pentru două investiții importante, așteptate de clujeni, iar săptămâna viitoare vor fi supuși votului în Consiliul local, indicatorii tehnico-economici pentru acestea. E vorba de Amenajarea Parcului Est (52,6ha) și realizarea unui HUB educațional (creșă, grădiniță, școală generală, liceu), a unei baze sportive, bazin olimpic de înot (+ bazin pentru sărituri) și pădure-parc în cartierul Borhanci, pe o suprafață de 71 ha. Pentru cei care nu-s familiarizați cu locațiile, atașez poze. Echipele de proiectare : Asocierea Metapolis Architects, Studio de peisaj Ana Horhat și Atelier MASS – pentru Parcul Est și Asocierea Daedalus Proiect SRL , Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” - Centru de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting și Patrulius si Asociatii SRL - pentru complexul din cartierul Borhanci. Keep up the good work! Ce se întâmplă după? PARC EST - După (sperăm) aprobarea studiului de fezabilitate în ședința Consiliului Local din 7 iulie, va fi declanșată procedura de expropiere pentru cauza de utilitate publică, iar ulterior, va fi supus votului în Consiliul Local PUZ pentru Amenajarea Parcului Est. Următoarea etapă, după aprobarea PUZ , este realizarea proiectului tehnic. După PT, urmează licitația pentru execuție. COMPLEX BORHANCI – După (sperăm) aprobarea PUZ și a studiilor de fezabilitate pentru fiecare obiectiv de investiție în ședința Consiliului Local din 7 iulie, urmează licitația pentru proiectare și execuție a obiectivelor ( realizarea investiției va fi etapizată, în funcție de sursele de finanțare atrase. Primul obiectiv - creșa).

Rombat a intrat în parteneriat cu Opera Română din Cluj pentru concretizarea Opera Aperta, un show pe motociclete în premieră mondială, Ride on Harmony, derulat joi în Piața Unirii. Au fost prezenți artiștii Florin Estefan, Iulia Merca, Diana Țugui, Cristian Mogoșan, Simonfi Sandor, pianistul Mihai Diaconescu.

Societatea bistrițeană este cel mai mare producător de baterii din România și fabrică mai multe mărci, destinate în special automobilelor. Aceasta a fost privatizată, apoi vândută concernului sud-african Metair.

Managerul Rombat, Alin Ioaneș, anunța concretizarea, în 2022, a unui parc fotovoltaic care să genereze energie verde pentru capacitățile de producție. Afacerile fabricii erau, în 2021, de 488 de milioane de lei, cu un profit net de 19 milioane. Aici activau 734 de angajați, având o vechime medie de peste 12 ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premiere of the Made in Poland report

Articolul următor

Elitele business-ului mureșean, laureate de revista Transilvania Business

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share