Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Termen nou pentru Cinema Scala: 31 iulie. Inaugurare cu Văru Săndel și Seleși Jr

Cinematograful Scala va fi funcțional în Zalău din această vară, după trei ani de lucrări, cu numeroase amânări.
Inaugurarea cinematografului modernizat se tot amână | Foto: Visit Sălaj

Cinematograful Scala va fi funcțional în Zalău din această vară, după trei ani de lucrări, cu numeroase amânări. Inaugurarea se va face cu actori cunoscuți din Sălaj.

Primăria Zalău a anunțat că lucrările la Scala se vor finaliza în 31 iulie, după trei ani de muncă în incinta locației care a fost transformată într-un cinema modern cu planetariu și sală de proiecție 3D, conform Sălajul Liber. La marea deschidere sunt invitați actorii sălăjeni Sandu Pop (Văru Săndel) și Cosmin Seleși, dar și Alin Panc.

Lucrările de reabilitare au început în 2019. Noul cinematograf va avea o sală mare cu 247 de locuri, o sală mică 3D (40 de locuri) și un planetariu digital (25 de locuri, singurul din Vestul României).

Recepția lucrărilor, întârziată cu un an

Blocul de locuințe Scala, de deasupra obiectivului cultural, a fost inclus într-un proiect de creştere a eficienţei energetice de 1,8 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată. Acesta a fost finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi bugetul local. Principalele lucrări au constat în izolarea termică a faţadelor și tâmplăriei, închiderea balcoanelor, termo-hidroizolarea terasei.

Cinema Scala era programat pentru inaugurare în primăvară. Lucrările de modernizare, de 3,2 milioane de euro, trebuiau să fie terminate în vara lui 2021, însă termenul avansat este depășit cu un an. Antreprenorul desemnat a fost Trustul de Construcții și Instalații  Cluj. Inițial, sala de spectacole trebuia să aibă capacitatea de 500 de locuri, apoi s-a propus redimensionarea imobilului prin divizarea în cele trei spații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Mai multe instituții academice din SUA au publicat un studiu despre Cluj-Napoca în demersul său de a promova inovarea urbană în detrimentul creșterii economice.

Clujul, văzut ca un “laborator viu” în SUA

Articolul următor
Asocierile conduse de birourile de arhitectură Metapolis Architects și Desalul Proiect au finalizat două proiecte importante pentru Cluj-Napoca.

Daedalus și Metapolis au terminat studiile de fezabilitate pentru Borhanci și Parc Est

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share