Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Construct ING reabilitează o cale ferată cu 20 de milioane de euro

Societatea sătmăreană Construct ING se va ocupa de reabilitarea căii ferate Călărași Turda – Câmpia Turzii, la un cost estimativ de 103 milioane lei.

Societatea sătmăreană Construct ING se va ocupa de reabilitarea căii ferate Călărași Turda – Câmpia Turzii, la un cost estimativ de 103 milioane lei.

Construct ING este câștigătoarea procedurii inițiate de compania națională CFR Infrastructură pentru linia ferată de pe teritoriul județului Cluj. Aceasta s-a derulat după principiul ”Quick Wins” și vizează cinci loturi pe linia CF 300.

Lucrările vor avea ca scop eliminarea restricțiilor de viteză pentru reabilitarea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii pe linia CF 300, secția CF Călărași Turda – Câmpia Turzii. Kilometrii vizați sunt 442 – 450, firele I și II.

Valoarea estimată a achiziției

  • Lot 1  – 22.415.625,72 lei, fără TVA
  • Lot 2  – 18.806.119,79 lei, fără TVA
  • Lot 3  – 18.457.478,90 lei, fără TVA
  • Lot 4  – 14.778.234,07 lei, fără TVA
  • Lot 5  – 12.643.880,14 lei, fără TVA

Scopul îl reprezintă înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante. Finanțarea este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Beneficiiile vizate sunt eliminarea restricțiilor, limitărilor de viteză și costurilor generate de acestea; creșterea eficienței activității de operare; diminuarea efectelor adverse asupra mediului; readucerea stării tehnice a liniei la parametrii proiectați; maximizarea gradului de siguranță.

Constructorul din localitatea Negrești Oaș este specializat în lucrări pentru clădiri rezidențiale și nerezidențiale, și înregistra, anul trecut, afaceri de 3,2 milioane de lei și un profit net de 0,2 milioane, având opt angajați. Societatea îl are ca asociat unic pe omul de afaceri Vasile Cicio.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Via Transilvanica, în județul Hunedoara: traseu nou de 141 km printr-un județ spectaculos

Articolul următor

Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share