Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Transilvanica, în județul Hunedoara: traseu nou de 141 km printr-un județ spectaculos

Asociația Tășuleasa Social a lansat un nou traseu din drumul Via Transilvanica. De data aceasta, asociația a ajuns în județul Hunedoara, unde au fost inaugurați 141 de km noi de traseu pentru turiștii dornici de a descoperi România la pas.

„Dragii noștri, vă mulțumim că ați venit la Cetatea Mălăiești, să sărbătorim acest județ prin care drumul care unește are acum 141 de km gata marcați, documentați și numai buni de umblat. Așa că vă invităm să bateți bine cărarea aceasta, să descoperiți și voi ce am găsit noi în Hunedoara: un județ absolut spectaculos”, au transmis organizatorii după eveniment.

De fapt, evenimentul a avut loc sâmbătă, 2 iulie, la Cetatea Mălăiești, unde a avut loc evenimentul de inaugurare.

Potrivit Asociației Tășuleasa Social, munca la porțiunea de traseu de pe teritoriul județului Hunedoara a durat un an. „Via Transilvanica începe cu negocieri, cu gânduri, cu trasări și retrasări, până când să fie vorba de munca în teren. Nu-i deloc ușor, dar ne bucurăm că e așa! Noi zicem că a meritat și greul și toată muncă, pentru că avem un traseu nou de 141 de km printr-un județ spectaculos, cu natură de îți fură mințile, sate autentice cu oameni buni, un traseu care trece prin două situri UNESCO: Sarmizegetusa Regia, Geoparcul Internațional U N E S C O Țara Hațegului și prin Sarmizegetusa Ulpia Traiana și ne povestește despre începuturile istoriei noastre, dar ne și îmbată cu legende pline de mister. Asta a fost Hunedoara, parte din Terra Dacica, care nu ar fi fost posibilă fără oamenii drumului! Fără sponsori care să creadă în proiect, era imposibil să facem acest drum. Costurile inițiale pentru amenajarea unui kilometru au fost cu mult depășite, mai ales când ne gândim la vechiul terasament de cale ferată, dar credem că a meritat! Acest loc trebuie redat călătorilor pe măsura istoriei și a frumuseții zonei”, au transmis organizatorii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ferma Zootehnică va ridica trei hale de creștere a porcilor

Articolul următor
Societatea sătmăreană Construct ING se va ocupa de reabilitarea căii ferate Călărași Turda – Câmpia Turzii, la un cost estimativ de 103 milioane lei.

Construct ING reabilitează o cale ferată cu 20 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share