Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library va fi amplasată în Poiana Glăvoi

Biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library, intitulată Igloo Vieții va fi amplasată în Poiana Glăvoi în data de 09 iulie și va rămâne până la finalul lunii octombrie.

În Igloo-ul Vieții se vor găsi cărți despre elemente ale vieții (om și natură, faună și floră, descoperiri, obiceiuri și trăiri umane, conviețuire și preotecție). S-a ales această zonă datorită faptului că oferă o remarcabilă varietate de obiective turistice montane și speologice, în special recunoscute pentru relieful și formațiunile carstice unice în România.

Zece Igloo-uri

Membrii Asociației Exploratorilor Pușcații au inaugurat de Ziua copilului primele două Bibliotecile Mobile situate în fața Colegiului Economic Arad. Acestea au fost amplasate pentru prezentare și promovare a proiectului, dar și a strângerilor de fonduri și donații de cărți necesare derulării conceptului.

Cea de-a treia Bibliotecă Mobilă a fost amplasată în cheile Turzii în data de 25 iunie 2022, intitulată Igloo-ul Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului, care găzduiește în jur de 400 de cărți cu tematica în filozofie și psihologie.

Cea de-a patra Bibliotecă Mobilă a ost amplasată în incinta din Muzeul Castelul Corvinilor în data de 03 iulie 2022, intitulată Igloo-ul Trecutului, care găzduiește în jur de 300-350 de cărți cu tematica în istorie.

Cele zece Igloo-uri ale proiectului vor găzdui în jur de 4.000-5.000 de cărți, vor fi amplasate în diferite locații turistice din România și deschise publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor de a-și petrece timpul liber prin citirea unei cărți.

,,Întrucât fiecare amanajare de Igloo necesită o deplasare de 1-2 zile în natură, ne propunem și organizarea de drumeții în zonele montane și obiectivelor turistice din apropiere, ghidându-i pe adolescenți către un stil de viată mai sănătos prin mișcare și sport în natură. De asemenea, doresc să mulțumesc partenerului principal Astreea, furnizorul și producătorul de Igloo-uri pentru încrederea și susținerea acordată’’, a declarat, Sebastian Martian Sbîrcea, președinte Asociația Exploratorilor Puscatii.

,,Mai mult decât o bibliotecă într-un igloo, NoMAD Library încurajează reconectarea dintre sine și natură. Suntem atât de ancorați în cotidianul gălăgios și grăbit al vieții urbane, întrucât uităm de noi înșine. Și cum ne putem regăsii mai bine decât în aer liber, lăsând imaginația să exploreze paginele cărților din librăria nomadă, încurajând astfel echilibru șiarmonia interioară’’, precizează, Bogdan Țărnău, membru activ Asociația Exploratorilor Puscatii.

Obiective turistice

Obiectivele din Poiana Ponor, Munții Apuseni, sunt numeroase iar tinerii implicați în amplasarea Igloo-ul Vieții de lângă baza Salvamont din Poiana Ponor, vor beneficia de drumeție în zonele: Cetățile Ponorului, Lumea Pierdută, Peștera Focul Viu, Cheile Galbenei, etc.

PARTENERI: Astreea, Arsat, Consiliul Județean Bihor, Parcul Natural Apuseni, Primăria Comunei Pietroasa, Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor, Vechiul Cazinou, Colegiul Național Elena Ghiba Birta, Colegiul Economic Arad.

SPONSORI: HAI Extrusion, Webasto, Brenntag, Decathlon, DanEurotrans, Medinet Hygiene Consulting, Hennlich, Luar, Nagarro, Recycling Georgia, AgroTucudean, Clever Solution Point, BNB, Promun, Fabric016, Lgal Documents, Bulevard Print.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noua recepție a Amera Tower Cluj (ATC) este amplasată lângă un perete “verde”, iar cei care își desfășoară activitatea în clădire beneficiază de băuturi răcoritoare și fructe.

Amera Tower și-a primenit zona de recepție

Articolul următor

Cushman & Wakefield Echinox: Piața imobiliară sub semnul inflației; segmentul de birouri este cel mai rezilient

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share