Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strada Kogălniceanu devine grădină urbană

Proiectul cuprinde lucrări de reamenajare pentru străzile Kogălniceanu și din zonă: Universității, E. de Martonne, axa nord-sud
Arheologii au de lucru în fosta parcare de la UBB | Foto: PCN

Investiția din bani europeni a amenajării zonei Mihail Kogălniceanu, din Cluj-Napoca, este realizată în proporție de o treime.

Proiectul cuprinde lucrări de reamenajare pentru străzile Kogălniceanu și din zonă: Universității, E. de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile J. Bolyai – H. Oberth – Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu.

În această zonă se află sediul central al Universității Babeș-Bolayi. Municipalitatea a decis pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi în aria menționată. Tronsonul străzii M. Kogălniceanu, între str. H. Oberth și str. Gaal Gabor este transformat în baza conceptului de „grădină urbană”.

Vor fi plantați peste 250 arbori în mai multe zone incluse în proiect și vor fi instalate șapte stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, patru stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, mobilier urban modern, rastele pentru parcarea a 113 biciclete și un sistem de iluminat cu led.

Pe Universității este propusă readucerea la locul inițial a statuii Sfânta Maria Protectoare (mutată în 1957) și crearea unei piațete pe locul parcării actuale. Valoarea proiectului finanțat prin fonduri europene este de 10 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul Școala de Vară este finanțat de Tenaris și implementat în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi până în 15 iulie.

TenarisSilcotub a declanșat Școala de Vară

Articolul următor
În ruta cetăților medievale au fost incluse pentru promovare Cetățuia Cluj-Napoca și Cetatea Medievală Bistrița

Patru obiective de patrimoniu din Ardealul de Nord, finanțate prin Planul de Reziliență

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share