Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Sibiul se bat pentru primul coridor de autobuze autonome din România

Cele trei municipii sunt Cluj-Napoca, Sibiu și Buzău, a precizat Radu Dragomir, CEO al agenției de consultanță Urban Scope, la Caravana Smart City București – Ilfov (CSCBI)
Autovehiculele autonome își fac loc în proiectele de mobilitate durabilă | Foto: Infotrucker

Trei municipii din România concurează pentru primul culoar de autobuze autonome din țara noastră.

Cele trei localități sunt Cluj-Napoca, Sibiu și Buzău, a precizat Radu Dragomir, CEO al agenției de consultanță Urban Scope, la Caravana Smart City București – Ilfov (CSCBI). El a subliniat importanța parteneriatelor cu administrația locală, având în vedere schimbările care au avut loc la nivelul societății.

”Recent am generat un parteneriat cu o firmă americană și austriacă și încercăm să avem primul coridor de autobuze autonome. Ne propunem să îl avem la Cluj, Sibiu ori Buzău. Sunt cele trei orașe care concurează în momentul de față pentru acest acest deziderat.

Încercăm să obținem un grant și să folosim fonduri europene pentru a putea să realizăm acest coridor de vehicule autonome. Suntem pregătiți pentru tehnologiile viitorului, cu siguranță și dorim ca fondurile europene să fie investite cu eficiență maximă, iar pentru a face acest lucru bineînțeles avem nevoie de acest parteneriat cu autoritățile”, a declarat Dragomir, la CSCBI.

Au concretizat soluții de mobilitate urbană de 160 milioane euro

Agenția a dezvoltat soluții de mobilitate și regenerare urbană care au condus la atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru administrațiile publice locale din România și mediul privat de 160 milioane euro.

“Trebuie mobilizați mulți actori de la nivel local. Un oraș nu ține numai de un primar sau de administrație locală. Ține de implicarea tuturor actorilor, de la cetățeni care pot să își reabiliteze blocurile, cum se întâmplă la Cluj, să se ocupe de întreținerea spațiilor din jurul casei sau din blocului. Implicarea sectorului privat este cel mai important agent de dezvoltare”, a spus Marcel Heroiu, expert al Băncii Mondiale.

CSCBI a abordat teme precum strategii, legislație și politici publice, infrastructură și finanțare, proiecte, investiții și soluții de tehnologie și viziunea locală în context regional. Aceasta a reunit decidenți, reprezentanți ai administrației centrale și locale, experți din mediul privat, reprezentanți ai mediului universitar. CSCBI a fost organizată de Asociația Română pentru Smart City în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, Consiliul Județean Ilfov și Universitatea Politehnica București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de medicină și Farmacie (UMF) Cluj a câștigat proiectul EMed – ”Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate”

UMF Cluj, transformată digital cu 3,6 milioane de euro

Articolul următor

Fragedo - primul brand certificat Marca Etică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share