Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hagero și Eaton își vor reduce emisiile de carbon în Maramureș

Societățile Hagero Logistics și Eaton Electro Producție (EEP) au transmis autorităților locale că au vedere protejarea mediului înconjurător.
Sistemele de măsurare Fleetenergies pot furniza și gestiona rapoarte precise legate de emisiile de carbon | Foto: Eaton

Două mari companii cu unități de producție în comuna maramureșeană Fărcașa au demarat un proiect pilot de reducere a emisiilor la autocamioane.

Societățile Hagero Logistics și Eaton Electro Producție (EEP) au transmis autorităților locale că au vedere protejarea mediului înconjurător. EEP va lua măsuri și va dezvolta programe care să contribuie la reducerea poluării și la atenuarea schimbărilor climatice.

În vederea îndeplinirii obiectivelor de sustenabilitate, derulate pe o perioadă ce se întinde până în 2030, Eaton, împreună cu unul dintre cei mai importanți parteneri din lanțul de aprovizionare, Hagero Logistics, s-au angajat să reducă consumul de combustibil și emisiile de CO2 la autocamioane.

Pentru realizarea acestui deziderat cele două companii au inițiat un program pilot, de ultimă generație, care prevede echiparea flotei de camioane de la Hagero cu sisteme de măsurare Fleetenergies care pot furniza și gestiona rapoarte precise legate de emisiile de carbon.

 

Doi “mamuți” ai economiei județului

Grupul Eaton, cu principala fabrică din Europa în Maramureș, a achiziționat producătorul de stații de încărcare electrice Green Motion.  Eaton este producător de echipamente electrice pentru industriile auto și aeronautică. Are trei fabrici în România și 3.000 de angajați. Filiala locală este reprezentanța concernului Eaton, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de echipamente electrice de joasă tensiune și de soluții de automatizare.

Principalele sale branduri sunt Moeller, Holeck, Westinghouse, Cutler Hammer. Grupul cu sediu în SUA oferă soluții sustenabile de gestionare a energiei electrice, hidraulice și mecanice. Veniturile grupului cu 97.000 de angajați erau de 21,4 miliarde de dolari în 2019, cu vânzări în 175 de țări.

Bazele operatorului de transport de marfă Hagero Logistics au fost puse în Fărcașa, în 1994, ca urmare a fuziunii prin absorbție cu Axial. Inițial, acesta avea capital mixt româno-german, acum are acționariat în totalitate românesc. Activitatea începută cu cinci angajați se desfășoară acum cu 125 de oameni.

Hagero a investit în instruirea salariaților, calitatea serviciilor și reînnoirea permanentă a parcului auto. A fost prima firmă de transport internațional de mărfuri din Transilvania cu certificate ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 și BS OHSAS 18001:2007. Hagero prestează servicii în domeniile transport rutier, logistică, depozitare și rent-a-car. Asociat său unic este Ioan Stegeran.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fragedo - primul brand certificat Marca Etică

Articolul următor

Studiu: 1 din 5 români a folosit servicii online pentru asigurări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share