Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Secție de Terapie Intensivă modernă, cu 20 de paturi, inaugurată la Arad

După trei luni de șantier, cea mai mare secție de Terapie Intensivă din județul Arad, cea de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, a fost inaugurată. Este o secție modernizată și adusă la nivelul anului 2022 și ca aparatură medicală și ca aspect și funcționalitate.

Secția are 20 de paturi, toate la standard occidental, cu post de observație pentru asistente și aparatură pentru salvat vieți, la fiecare pat.

Investiția a fost de 418.000 lei, din care 50% sponsorizarea companiei Holcim.

Investiția a presupus montarea a 14 console de gaze medicale, refacerea rețelelor de alimentare cu gaze medicinale respectiv de energie electrică pentru fiecare consolă, montare senzori de monitorizare a oxigenului, sisteme de alarmă în caz de incendiu, înlocuire corpuri de iluminat. Au avut loc lucrări de reparație și zugrăvire a pereților, s-au înlocuit caloriferele din saloane și s-a montat linoleum medical antibacterian. De asemenea, pentru două saloane a fost necesară înlocuirea ușilor din tâmplărie PVC, deoarece ușile existente nu permiteau accesul cu targa”, a informat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caz unic în România. O fetiță născută fără globi oculari are nevoie de ajutorul tău!

Articolul următor

Strategia de dezvoltare pentru Valea Jiului, adoptată: „Un prim pas pentru Programul Operaţional de Tranziţie Justă”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share